Kanasalaatti
Jos sinulta on jäänyt yli kanaa toiselta aterialta, tai jos ostat valmiiksi grillatun broilerin, voit valmistaa tämän herkullisen salaatin. Täydellistä pikaruokaa, kun haluat syödä terveellisesti.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 1 grillattu tai paistettu, kylmä broileri
- 50 g tuoreita pinaatinlehtiä
- 1 dl keitettyä, kylmää riisiä
- 2 avokadoa
- 2 tl puristettua sitruunamehua
- 2 kypsää tomaattia
Kastike
- 2 tl valkoviinietikkaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- ½ dl oliiviöljyä
- 1 rkl hienonnettua tilliä
Valmistusohje
1. Kastike: Sekoita viinietikka, suola ja pippuri. Vatkaa mukaan öljy ja lisää tilli.
2. Paloittele broilerinlihat tasaisiksi paloiksi. Asettele pinaatti ja riisi tarjoiluvadin pohjalle. Halkaise ja viipaloi avokadot, pirskota viipaleille sitruunaa ja laita vadille, lisää kanat. Lohko tomaatit ja asettele päällimmäiseksi.
3. Lusikoi kastike salaatille ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka