Halstrattu graavilohi sinappihollandaisen kera

Halstrattu graavilohi on maukasta ja valmistuu nopeasti. Tässä lohi tarjoillaan pinaattipedillä herkullisen sinappihollandaisen kera.

Ainekset

  • Neljälle
  • 600 g graavilohta palana
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 250 g lehtipinaattia
  • 2 rkl voita paistamiseen
  • 1 tl balsamiviinietikkaa

Sinappihollandaise

  • 150 g voita
  • 2 munankeltuaista
  • 1 tl puristettua sitruunamehua
  • 2-3 rkl vettä
  • 2 rkl ranskalaista sinappia
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita
  • tilliä ja sitruunaa

Valmistusohje

1. Kastike: Sulata voi miedolla lämmöllä ilman että se saa väriä. Sekoita keltuaiset, sitruuna ja vesi ruostumattomassa kattilassa. Laita kattila vesihauteeseen, veden tulee olla juuri kiehumispisteen alapuolella. Vatkaa nopeasti kunnes seos paksunee. Lisää lämmin voisula vähän kerrallaan samalla voimakkaasti vatkaten. Älä anna voisakan tulla mukaan. Lisää sinappi, mausta suolalla ja pippurilla. Pidä lämpimänä tarjoiluun asti.

2. Pinaatti: Huuhdo pinaatti, poista karkeat syyt. Paista voissa. Kaada päälle muutama tippa balsamiviinietikkaa. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Lohi: Paloittele lohi annospaloiksi. Halstraa ne kuumalla pannulla 2 minuuttia molemmin puolin. Tarjoile heti pinaatin ja kastikkeen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.