Halstrattuja lohipaloja vihannesdipillä

Lohi sopii hyvin naposteltavaksi drinkin kera tai alkuruoaksi. Tässä tarjoilemme sen mausteisen vihannesdipin kera.

Neljälle

  • 400 g lohifileetä
  • 2 rkl rapsiöljyä
  • suolaa

Vihannesdippi

  • 4 kypsää tomaattia
  • 1 keltasipuli
  • 2 rkl rapsiöljyä
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • ½ tl jauhettua juustokuminaa
  • ½ tl raakaruokosokeria
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria

Valmistusohje

1. Vihannesdippi: Kalttaa, kuori ja kuutioi tomaatit. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita tomaatti, sipuli, öljy, viinietikka ja mausteet. Laita kylmään tarjoiluun asti.

2. Paloittele lohi pitkulaisiksi suupaloiksi. Penslaa ne öljyllä ja suolaa. Paista palat öljyssä keskilämmöllä 2-3 minuuttia.

3. Tarjoile lohipalat kuumina tai haaleina vihannesdipin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!