Halstrattuja lohipaloja vihannesdipillä
Lohi sopii hyvin naposteltavaksi drinkin kera tai alkuruoaksi. Tässä tarjoilemme sen mausteisen vihannesdipin kera.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 400 g lohifileetä
- 2 rkl rapsiöljyä
- suolaa
Vihannesdippi
- 4 kypsää tomaattia
- 1 keltasipuli
- 2 rkl rapsiöljyä
- 1 rkl punaviinietikkaa
- ½ tl jauhettua juustokuminaa
- ½ tl raakaruokosokeria
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
Valmistusohje
1. Vihannesdippi: Kalttaa, kuori ja kuutioi tomaatit. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita tomaatti, sipuli, öljy, viinietikka ja mausteet. Laita kylmään tarjoiluun asti.
2. Paloittele lohi pitkulaisiksi suupaloiksi. Penslaa ne öljyllä ja suolaa. Paista palat öljyssä keskilämmöllä 2-3 minuuttia.
3. Tarjoile lohipalat kuumina tai haaleina vihannesdipin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka