Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Halstrattuja lohipaloja vihannesdipillä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Lohi sopii hyvin naposteltavaksi drinkin kera tai alkuruoaksi. Tässä tarjoilemme sen mausteisen vihannesdipin kera.

Neljälle

  • 400 g lohifileetä
  • 2 rkl rapsiöljyä
  • suolaa

Vihannesdippi

  • 4 kypsää tomaattia
  • 1 keltasipuli
  • 2 rkl rapsiöljyä
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • ½ tl jauhettua juustokuminaa
  • ½ tl raakaruokosokeria
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria

Valmistusohje

1. Vihannesdippi: Kalttaa, kuori ja kuutioi tomaatit. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita tomaatti, sipuli, öljy, viinietikka ja mausteet. Laita kylmään tarjoiluun asti.

2. Paloittele lohi pitkulaisiksi suupaloiksi. Penslaa ne öljyllä ja suolaa. Paista palat öljyssä keskilämmöllä 2-3 minuuttia.

3. Tarjoile lohipalat kuumina tai haaleina vihannesdipin kera.

Tuoreimmat aiheesta

Halstrattu kala