Grilli-hapankaali
Makkaroiden seurana mässäillään hapankaalia ja jogurttikastiketta. Grilli ja grillaajat lämpenevät myös saksalaistyylisille muikuille ja bratwurstpihveille.
Ainekset
- 1 kaali
- 2 porkkanaa
- 2 tl kuminaa
- 2 dl viinietikkaa
- 5 rkl sokeria
- 2 tl suolaa
Jogurtti-sinappikastike
- 3 rkl sinappia
- 3 dl ruokajogurttia
- 1 chili
Saksalaiset muikut
- 12 isoa muikkua
- 2 bratwurstia
- suolaa
Retikkaperunat
- 300 g retikkaa
- 300 g uusia perunoita
- öljyä
- suolaa
Valmistusohje
Suikaloi kaali ja viipaloi porkkanat. Laita pataan etikka ja kun se kuumenee niin lisää kaalit ja porkkanat sekä mausteet. Sekoita hyvin ja hauduta ainakin tunti mieluummin kuusi.
Pilko chili ja sekoita ainekset keskenään. Anna maustua tunnin verran.
Puhko muikut ja leikkaa bratwurst pätkiksi ja sitten neljään osaan lohkoiksi. Työnnä muikun sisään makkaralohko ja asettele muikut halsteriin. Suolaa kalat pinnoiltaan ja anna maustua 15 minuuttia. Halsteroi nopeasti grillissä.
Viipaloi pestyt perunat ja retikka noin sentin siivuiksi. Kuumenna pannulla öljyä ja paista viipaleet siinä. Mausta suolalla ja paistele kunnes perunat ovat kypsiä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku