Grilli-hapankaali

Makkaroiden seurana mässäillään hapankaalia ja jogurttikastiketta. Grilli ja grillaajat lämpenevät myös saksalaistyylisille muikuille ja bratwurstpihveille.

Ainekset

  • 1 kaali
  • 2 porkkanaa
  • 2 tl kuminaa
  • 2 dl viinietikkaa
  • 5 rkl sokeria
  • 2 tl suolaa

Jogurtti-sinappikastike

  • 3 rkl sinappia
  • 3 dl ruokajogurttia
  • 1 chili

Saksalaiset muikut

  • 12 isoa muikkua
  • 2 bratwurstia
  • suolaa

Retikkaperunat

  • 300 g retikkaa
  • 300 g uusia perunoita
  • öljyä
  • suolaa

Valmistusohje

Suikaloi kaali ja viipaloi porkkanat. Laita pataan etikka ja kun se kuumenee niin lisää kaalit ja porkkanat sekä mausteet. Sekoita hyvin ja hauduta ainakin tunti mieluummin kuusi.

Pilko chili ja sekoita ainekset keskenään. Anna maustua tunnin verran.

Puhko muikut ja leikkaa bratwurst pätkiksi ja sitten neljään osaan lohkoiksi. Työnnä muikun sisään makkaralohko ja asettele muikut halsteriin. Suolaa kalat pinnoiltaan ja anna maustua 15 minuuttia. Halsteroi nopeasti grillissä.

Viipaloi pestyt perunat ja retikka noin sentin siivuiksi. Kuumenna pannulla öljyä ja paista viipaleet siinä. Mausta suolalla ja paistele kunnes perunat ovat kypsiä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.