Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Grilli-hapankaali

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Makkaroiden seurana mässäillään hapankaalia ja jogurttikastiketta. Grilli ja grillaajat lämpenevät myös saksalaistyylisille muikuille ja bratwurstpihveille.

Ainekset

  • 1 kaali
  • 2 porkkanaa
  • 2 tl kuminaa
  • 2 dl viinietikkaa
  • 5 rkl sokeria
  • 2 tl suolaa

Jogurtti-sinappikastike

  • 3 rkl sinappia
  • 3 dl ruokajogurttia
  • 1 chili

Saksalaiset muikut

  • 12 isoa muikkua
  • 2 bratwurstia
  • suolaa

Retikkaperunat

  • 300 g retikkaa
  • 300 g uusia perunoita
  • öljyä
  • suolaa

Valmistusohje

Suikaloi kaali ja viipaloi porkkanat. Laita pataan etikka ja kun se kuumenee niin lisää kaalit ja porkkanat sekä mausteet. Sekoita hyvin ja hauduta ainakin tunti mieluummin kuusi.

Pilko chili ja sekoita ainekset keskenään. Anna maustua tunnin verran.

Puhko muikut ja leikkaa bratwurst pätkiksi ja sitten neljään osaan lohkoiksi. Työnnä muikun sisään makkaralohko ja asettele muikut halsteriin. Suolaa kalat pinnoiltaan ja anna maustua 15 minuuttia. Halsteroi nopeasti grillissä.

Viipaloi pestyt perunat ja retikka noin sentin siivuiksi. Kuumenna pannulla öljyä ja paista viipaleet siinä. Mausta suolalla ja paistele kunnes perunat ovat kypsiä.

Tuoreimmat aiheesta

Kaalipata