Paahdettu graavilohi ja sinappimuhennetut perunat

Graavattu lohi on hyvää paahdettavaksi joko grillipannussa tai hiiligrillissä. Sinappimuhennettujen perunoiden kanssa tästä ateriasta tulee juhla!

Neljälle

  • 600 g lohifileetä keskiosasta
  • 1 rkl sokeria
  • 1 rkl suolaa
  • 1 tl murskattua valkopippuria
  • 1 nippu tilliä
  • 2 tl rypsiöljyä

Sinappimuhennetut perunat

  • 500 g uusia perunoita
  • muutama tillinoksa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 rkl makeahkoa sinappia
  • 1 tl sokeria
  • 3 rkl punaviinietikkaa
  • 3 dl rypsiöljyä
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • tilliä
  • voissa paistettua tuoretta pinaattia

Valmistusohje

1. Hiero lohipalaan sokeria, suolaa, pippuria ja tillinvarsia (ota talteen tillin lehtitupsut ja säästä ne tarjoiluun). Anna olla huoneenlämmössä pari tuntia, niin että sokeri ehtii sulaa jonkin verran. Työnnä lohipala muovipussiin, sulje ja pane jääkaappiin vähintään 24 tunniksi. Käännä pussi puolivälissä.

2. Keitä perunat kypsiksi suolavedessä muutamia tillinoksia mukanaan. Keitä kermaa kokoon, niin että puolet on jäljellä. Vatkaa yhteen sinappi, sokeri ja viinietikka. Lisää öljy tipoittain ja vatkaten. Sekoita sinappikastike kermaan ja mausta suolalla ja pippurilla. Kääntele perunat kastikkeeseen ja pidä lämpimänä, mutta älä anna kiehua enää.

3. Leikkaa lohi annospaloiksi ja penslaa öljyllä. Paahda paloja kummaltakin puolelta 2 minuuttia kuumassa grillipannussa tai grillaa hiiligrillissä. Paista pinaattia nopeasti voissa ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile lohi pinaatin ja sinappimuhennettujen perunoiden kanssa. Koristele tillillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!