1. Hiero lohipalaan sokeria, suolaa, pippuria ja tillinvarsia (ota talteen tillin lehtitupsut ja säästä ne tarjoiluun). Anna olla huoneenlämmössä pari tuntia, niin että sokeri ehtii sulaa jonkin verran. Työnnä lohipala muovipussiin, sulje ja pane jääkaappiin vähintään 24 tunniksi. Käännä pussi puolivälissä.
2. Keitä perunat kypsiksi suolavedessä muutamia tillinoksia mukanaan. Keitä kermaa kokoon, niin että puolet on jäljellä. Vatkaa yhteen sinappi, sokeri ja viinietikka. Lisää öljy tipoittain ja vatkaten. Sekoita sinappikastike kermaan ja mausta suolalla ja pippurilla. Kääntele perunat kastikkeeseen ja pidä lämpimänä, mutta älä anna kiehua enää.
3. Leikkaa lohi annospaloiksi ja penslaa öljyllä. Paahda paloja kummaltakin puolelta 2 minuuttia kuumassa grillipannussa tai grillaa hiiligrillissä. Paista pinaattia nopeasti voissa ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile lohi pinaatin ja sinappimuhennettujen perunoiden kanssa. Koristele tillillä.