Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Paahdettu graavilohi ja sinappimuhennetut perunat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Graavattu lohi on hyvää paahdettavaksi joko grillipannussa tai hiiligrillissä. Sinappimuhennettujen perunoiden kanssa tästä ateriasta tulee juhla!

Neljälle

  • 600 g lohifileetä keskiosasta
  • 1 rkl sokeria
  • 1 rkl suolaa
  • 1 tl murskattua valkopippuria
  • 1 nippu tilliä
  • 2 tl rypsiöljyä

Sinappimuhennetut perunat

  • 500 g uusia perunoita
  • muutama tillinoksa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 rkl makeahkoa sinappia
  • 1 tl sokeria
  • 3 rkl punaviinietikkaa
  • 3 dl rypsiöljyä
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • tilliä
  • voissa paistettua tuoretta pinaattia

Valmistusohje

1. Hiero lohipalaan sokeria, suolaa, pippuria ja tillinvarsia (ota talteen tillin lehtitupsut ja säästä ne tarjoiluun). Anna olla huoneenlämmössä pari tuntia, niin että sokeri ehtii sulaa jonkin verran. Työnnä lohipala muovipussiin, sulje ja pane jääkaappiin vähintään 24 tunniksi. Käännä pussi puolivälissä.

2. Keitä perunat kypsiksi suolavedessä muutamia tillinoksia mukanaan. Keitä kermaa kokoon, niin että puolet on jäljellä. Vatkaa yhteen sinappi, sokeri ja viinietikka. Lisää öljy tipoittain ja vatkaten. Sekoita sinappikastike kermaan ja mausta suolalla ja pippurilla. Kääntele perunat kastikkeeseen ja pidä lämpimänä, mutta älä anna kiehua enää.

3. Leikkaa lohi annospaloiksi ja penslaa öljyllä. Paahda paloja kummaltakin puolelta 2 minuuttia kuumassa grillipannussa tai grillaa hiiligrillissä. Paista pinaattia nopeasti voissa ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile lohi pinaatin ja sinappimuhennettujen perunoiden kanssa. Koristele tillillä.

Tuoreimmat aiheesta

Grillattu lohi