Halstrattua kalaa savoijinkaalin kera

Tässä reseptissä olemme käyttäneet kuhaa, mutta voit käyttää mitä tahansa kalaa, kunhan sen liha on kiinteää. Marinadi antaa makuun lisäpotkua ennen halstraamista.

4 annosta

  • 600 g kuhafileetä
  • 2 rkl vastapuristettua sitruunamehua
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 600 g keitettyjä pikkuperunoita
  • 1 porkkana
  • 1 palsternakka
  • 1 pieni purjo
  • 240 g savoijinkaalia
  • 2 salottisipulia
  • 4 dl kasvislientä
  • 4 limettilohkoa
  • voita tai öljyä paistamiseen
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Mausta sitruunamehu pippurilla ja marinoi siinä kalaa noin puolen tunnin ajan. Mausta kalapalat suolalla ja halstraa niitä 5-6 minuuttia, kunnes ne ovat kellerviä.

2. Paloittele savoijinkaali ja kuullota paloja pienessä määrässä öljyä ruskistamatta. Siirrä kaalit kattilaan, lisää kasvisliemi ja keitä kannen alla kaksi minuuttia. Siirrä kaalit kattilaan, lisää kasvisliemi ja keitä kannen alla kaksi minuuttia. Mausta sitten suolalla ja pippurilla. Nosta kaali pois kattilasta reikäkauhalla ja pidä lämpimänä. Säästä liemi.

3. Kuori ja kuutioi porkkana ja palsternakka. Puhdista ja huuhtele purjo ja leikkaa se pieniksi paloiksi. Kuullota vihannekset kattilassa pienessä määrässä öljyä ruskistamatta. Lisää perunat ja lämmin liemi ja keitä kannen alla. Mausta suolalla. Kuori ja hienonna salottisipuli ja kuullota pienessä määrässä öljyä ruskistamatta.

4. Nosta savojinkaali neljälle lämpimälle lautaselle. Annostele sipuli savojinkaalin päälle, samoin peruna- ja vihannessekoitus. Aseta sitten kala päällimmäiseksi. Koristele lopuksi limettiviipaleella.

Parhaat ruokaohjelmat