Häränlihakääryleet punaviinikastikkeessa
Nämä häränlihakääryleet saavat porista padassa ja mureutua vahvassa punaviinikastikkeessa. Lisämakua antavat pekoni ja herkkusienet. Perunasose maistuu lisäkkeenä. Ruokajuomaksi sopii vahva punaviini.
Neljälle
- 8 ohutta viipaletta naudansisäpaistia (à 90 g)
- 8 pekoniviipaletta
- suolaa ja valkopippuria
- 10 tuoretta herkkusientä
- voita paistamiseen
Punaviinikastike
- 1 keskisuuri porkkana
- ½ sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoa
- 3 rkl tomaattipyreetä
- 2 ½ dl lihalientä
- 2 dl punaviiniä
- 1 laakerinlehti
- suolaa ja mustapippuria
Tarjoiluun
- perunasosetta
- tuoretta timjamia
Valmistusohje
1. Puhdista herkkusienet ja puolita tarvittaessa. Levitä lihaviipaleet työlaudalle. Mausta suolalla ja pippurilla. Jaa pekoniviipaleet lihaviipaleille ja kääri ne rullalle, sido paistinlangalla tai kiinnitä cocktailtikuilla. Ruskista kääryleet kauttaaltaan voissa. Ruskista hieman myös herkkusieniä.
2. Kuori porkkana ja kuutioi se pieneksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet ja kuullota niitä sekä porkkanakuutioita pari minuuttia voissa padassa. Nosta lihakääryleet pataan, sirottele päälle jauhoa. Sekoita keskenään tomaattipyree, lihaliemi ja viini ja kaada seos lihakääryleiden päälle pataan. Lisää laakerinlehti, suolaa ja pippuria ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä hyvin hiljaa kannen alla noin 45 minuuttia, kunnes liha on mureaa.
3. Nosta kääryleet kastikkeesta, poista langat tai tikut. Siivilöi kastike takaisin pataan, nosta lihakääryleet takaisin, lisää herkkusienet ja kiehauta vielä ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku