Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Aprikoosi-vuohenjuusto-jauhelihakääryleet

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Makuja-kokki Krista Niiniharju höystää perinteiset jauhelihakääryleet uusilla mauilla. Kokeile tätä maukasta ja helppoa ohjetta.

(8 kpl/4 annosta)

  • 3/4 dl korppujauhoja
  • 1,5 dl maitoa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 400 g sika-nautajauhelihaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl valkopippuria
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl soijakastiketta
  • 1/2 dl paahdettua sipulia
  • 3 rkl sinappia

Täyte

  • 100 g pehmeitä kuivattuja aprikooseja
  • 100 g pehmeää vuohenjuustoa

Timjamiperunat (4 annosta)

  • 1 kg perunoita
  • 50 g voita
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1/2 dl tuoretta timjamia hienonnettuna
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Turvota korppujauhoja maidossa viisi minuuttia. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja vaivaa huolella tasaiseksi massaksi.

Täytettä varten soseuta aprikoosit ja vuohenjuusto keskenään esimerkiksi tehosekoittimessa. Muotoile kostutetuin sormin jauhelihamassasta kahdeksan suorakaiteen muotoista levyä. Lusikoi täytettä jokaisen levyn keskelle ja muotoile käsin kääryleiksi.

Paista uunin keskitasossa noin 35 minuuttia. Tarjoa timjamiperunoiden kanssa.

Timjamiperunat:

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja viipaloi perunat..Sulata voi kattilassa, purista joukkoon valkosipulinkynsi ja mausta timjamilla ja suolalla. Kaada timjamivoi perunoiden päälle ja sekoita. Kypsennäuunin alatasolla noin 1 tunti 15 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Lihakääryleet