Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Sienitäytteiset lihakääryleet

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Naudanlihakääryleet erilaisilla täytteillä ovat olleet vuosikymmeniä juhlavampaa sunnuntaista kotiruokaa. Tässä tarjoilemme niitä herkkusienitäytteisinä.

Neljälle

  • 8 ohutta viipaletta naudan sisäpaistia à 100 g
  • suolaa ja valkopippuria
  • voita paistamiseen

Täyte

  • ½ dl korppujauhoa
  • 150 g herkkusieniä
  • 1 sipuli
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 muna

Kermakastike

  • 3 dl lihalientä
  • 2 dl kermaa
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • ½ tl kiinalaista soijaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Puhdista ja hienonna herkkusienet sekä kuori ja hienonna sipuli. Kuullota herkkusieni- ja sipulisilppu voissa. Vatkaa muna kulhossa, sekoita joukkoon korppujauho, herkkusieni- ja sipulisilppu, suolaa ja pippuria. Sekoita tahnaksi.

2. Jaa tahna lihaviipaleille, kääri ne rullalle ja sido paistolangalla tai kiinnitä cocktailtikuilla. Ruskista kääryleet kauttaaltaan voissa, mausta suolalla ja pippurilla ja nosta ne pataan. Sirottele pinnalle jauhoa, lisää sekoittaen lihaliemi, soija ja kerma sekä suolaa ja pippuria. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla hiljaa kannen alla noin 45 minuuttia tai kunnes liha on mureaa.

3. Poista kääryleistä langat tai tikut. Tarjoile lihakääryleet keitettyjen vihannesten, esim. kukkakaalin, ruusukaalien ja porkkanoiden kanssa. Keitetyt perunat tai riisi sopivat hyvin lisäkkeeksi.

Tuoreimmat aiheesta

Lihakääryleet