Häränlihakääryleet
Entistä kotiruokaa, joka nykyään on juhlaruokaa ja monen lempiruokaa.
Neljälle
- 8 lehtipihviä
- 4 viipaletta pekonia
- 2 suolakurkkua, suikaleina
- 1 keltasipuli, viipaleina
- persiljaa
- nelimaustetta
- 1 lohko juuriselleriä, suikaleina
- 2 pientä porkkanaa, suikaleina
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 1 laakerinlehti
- 2-3 dl olutta
- 2 anjovisfileet, muusattuina
- 1 dl kermaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Mausta lihat suolalla, pippurilla ja nelimausteella. Laita jokaisen päälle puolikas pekoniviipale ja kurkkusuikale. Paista sipulit voissa ja levitä pihveille. Laita päälle persiljanoksa. Kääri rullalle ja kiinnitä hammastikuilla.
2. Freesaa juurekset voinokareessa padassa. Puuteroi päälle jauhot.
3. Ruskista kääryleet joka puolelta ja lisää pataan. Kaada päälle olut, lisää laakerinlehti ja muussattu anjovis. Keitä hiljalleen kunnes liha on mureaa.
4. Nosta kääryleet padasta, lisää pataan kerma ja keitä ilman kantta 5-10 minuuttia. Laita kääryleet takaisin pataan, tarjoile hyytelön kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti