Anjoviksenmakuiset lihakääryleet

Entiset kotiruoat ovat vaihtuneet nykyajan juhlaruoaksi, niin tämäkin.

Neljälle

  • 8 viipaletta lehtipihviä
  • 2 suolakurkkua suikaleina
  • 1 sipuli silppuna
  • 3 anjovisfileetä liemineen
  • 2 dl lihalientä
  • 1 dl kermaa
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 4 valkopippuria
  • 4 maustepippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Painele lihaa kevyesti litteämmäksi. Mausta pippurilla ja hivenellä suolaa. Aseta suikale suolakurkkua lihalle ja kääri rullalle ja kiinnitä cocktailtikulla.

2. Kuullota sipulisilppua kevyesti voissa ja siirrä pataan. Ruskista sen jälkeen lihakääryleet pannulla hyvin ja siirrä pataan. Ripota päälle jauho ja kaada lihaliemi joukkoon. Soseuta anjovisfileet haarukalla ja lisää sekin pataan sekä hiukan lientä anjovispurkista. Anna padan porista kannella peitettynä noin 35 minuuttia.

3. Lisää pataan kerma, pippurit ja laakerinlehti ja keitä vielä, kunnes liha tuntuu murealta. Tarkista maut ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Tarjoile keitettyjenperunoiden kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!