Näin valmistuu Harri Syrjäsen punajuuri-vuohenjuustorisotto 1:00

Harri Syrjäsen punajuuri-vuohenjuustorisotto

Punajuuri-vuohenjuustorisoton tekovaiheet näet videolta!

Harri Syrjäsen reseptillä loihdit maukkaan punajuuri-vuohenjuustorisoton.

Ainekset

  • 1,5 dl risottoriisiä
  • 20 lehteä salviaa
  • 2 punajuurta
  • 1 salottisipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 5–6 dl mietoa kasvislientä
  • 1 sitruuna
  • 30 g voita
  • 30–50 g parmesaania
  • 100 g vuohenjuusto
  • 0,5 dl oliiviöljyä

Valmistusohje

  1. Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuori punajuuri ja raasta.
  2. Laita kuumaan kasariin oliiviöljy ja heitä salviat sekaan. Frittaa lehtiä hetken ja nosta salviat talouspaperin päälle.
  3. Lisää kasariin sipuli ja valkosipuli ja kuullota hetken aikaa.
  4. Kaada riisit joukkoon ja pyöritä vielä minuutti. Kiehauta sekaan valkoviini ja lisää 4dl kasvislientä. Lisää punajuuriraaste. Keittele hiljaa hymyillen miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 12–15 minuuttia tai kunnes neste on imeytynyt.
  5. Lisää 1–2 dl kasvislientä riippuen rakenteesta. Risotto saa olla kosteaa.
  6. Raasta sekaan sitruunankuori ja purista puolikkaan sitruunan mehu.
  7. Lisää voi sekä raasta parmesaania. Mausta mustapippurilla ja suolalla.
  8. Nosta lautaselle annos ja ripottele päälle vuohenjuustosta nokareita ja lisää salvian lehdet.
    Lisää rapeutta annokseen saat punajuurisipseillä.

Parhaat ruokaohjelmat