Julkaistu
Harri Syrjäsen reseptillä loihdit maukkaan punajuuri-vuohenjuustorisoton.
Ainekset
- 1,5 dl risottoriisiä
- 20 lehteä salviaa
- 2 punajuurta
- 1 salottisipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 dl valkoviiniä
- 5–6 dl mietoa kasvislientä
- 1 sitruuna
- 30 g voita
- 30–50 g parmesaania
- 100 g vuohenjuusto
- 0,5 dl oliiviöljyä
Valmistusohje
- Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuori punajuuri ja raasta.
- Laita kuumaan kasariin oliiviöljy ja heitä salviat sekaan. Frittaa lehtiä hetken ja nosta salviat talouspaperin päälle.
- Lisää kasariin sipuli ja valkosipuli ja kuullota hetken aikaa.
- Kaada riisit joukkoon ja pyöritä vielä minuutti. Kiehauta sekaan valkoviini ja lisää 4dl kasvislientä. Lisää punajuuriraaste. Keittele hiljaa hymyillen miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 12–15 minuuttia tai kunnes neste on imeytynyt.
- Lisää 1–2 dl kasvislientä riippuen rakenteesta. Risotto saa olla kosteaa.
- Raasta sekaan sitruunankuori ja purista puolikkaan sitruunan mehu.
- Lisää voi sekä raasta parmesaania. Mausta mustapippurilla ja suolalla.
- Nosta lautaselle annos ja ripottele päälle vuohenjuustosta nokareita ja lisää salvian lehdet.
Lisää rapeutta annokseen saat punajuurisipseillä.
Katso kaikki Harri Syrjäsen reseptit!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa