Harri Syrjäsen äitienpäiväpasta valmistuu näin:
- Kuori punajuuri ja raasta raastimella. Kuori valkosipuli ja pilko. Silppua salvia. Leikkaa vuohenjuustosta kuoret pois.
- Laita loraus öljyä kasariin ja lisää valkosipulit, kuullota hetki. Lisää joukkoon valkoviini ja kiehauta.
- Kaada kasvisliemi sekaan ja kiehauta. Lisää punajuuriraaste ja sekoita.
- Lisää pasta ja keitä hiljaa hymyillen 10 minuuttia.
- Lisää salvia, purista puolikkaan sitruunan mehu ja 2/3 vuohenjuustosta palasina pastan sekaan. Sekoita kunnes vuohenjuusto sulanut ja keittele vielä 5 minuuttia, kunnes pasta on kypsää. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Nosta annos lautaselle ja lisää muutama nokare vuohenjuustoa päälle.
Lisää Harri Syrjäsen reseptejä löydät kokin Instagram-tililtä.