Harri Syrjäsen punajuuri-vuohenjuustopasta
Julkaistu
Harri Syrjäsen salvialla maustettu punajuuri-vuohenjuustopasta valmistuu yhdessä kasarissa. Resepti on 2–3 hengelle.
Ainekset
- 300 g vuohenjuustoa
- 300 g linguinepastaa
- 1 dl valkoviiniä
- 8 dl mietoa kasvislientä
- 300g punajuurta
- reilu loraus oliiviöljyä
- 1 valkosipulinkynsi
- puolikas ruukku salviaa
- puolikas sitruuna
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
Harri Syrjäsen äitienpäiväpasta valmistuu näin:
- Kuori punajuuri ja raasta raastimella. Kuori valkosipuli ja pilko. Silppua salvia. Leikkaa vuohenjuustosta kuoret pois.
- Laita loraus öljyä kasariin ja lisää valkosipulit, kuullota hetki. Lisää joukkoon valkoviini ja kiehauta.
- Kaada kasvisliemi sekaan ja kiehauta. Lisää punajuuriraaste ja sekoita.
- Lisää pasta ja keitä hiljaa hymyillen 10 minuuttia.
- Lisää salvia, purista puolikkaan sitruunan mehu ja 2/3 vuohenjuustosta palasina pastan sekaan. Sekoita kunnes vuohenjuusto sulanut ja keittele vielä 5 minuuttia, kunnes pasta on kypsää. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Nosta annos lautaselle ja lisää muutama nokare vuohenjuustoa päälle.
Lisää Harri Syrjäsen reseptejä löydät kokin Instagram-tililtä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan