Näin valmistuu Harri Syrjäsen kantarelli-kesäkurpitsarisotto 1:00

Harri Syrjäsen kantarelli-kesäkurpitsarisotto

Näin helposti valmistuu kantarelli-kesäkurpitsarisotto Harri Syrjäsen tapaan.

Tätä kantarelli-kesäkurpitsarisoton reseptiä kokki Harri Syrjänen kehuu "törkeän hyväksi".

Ainekset

  • 1,5 dl risottoriisiä
  • 1/2 pieni kesäkurpitsa
  • 1 salottisipuli
  • 1 dl mascarponejuustoa
  • 5 dl kantarelleja
  • 1 dl valkoviiniä
  • 3 rkl voita
  • 30 g parmesaanojuustoa
  • 5–6 dl sienilientä
  • 10 basilikanlehteä
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

  1. Revi kantarellit pienemmiksi. Silppua salottisipuli pieneksi ja viipaloi valkosipuli. Kuutioi kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi. Leikkaa basilikanlehdet.
  2. Laita kasariin ruokalusikallinen voita ja paista kantarelleja hetken aikaa. Mausta suolalla.
  3. Madalla lämpöä, kaada riisit sekaan ja lisää salottisipuli ja valkosipuli ja kuullota vielä hetken aikaa.
  4. Lisää valkoviini ja kiehauta.
  5. Kaada 4 dl sienilientä ja keittele hiljaa hymyilleen noin 12–15 minuuttia, kunnes liemi on imeytynyt lähes kokonaan.
  6. Hämmennä keittelyn aikana muutaman kerran.
  7. Lisää noin 1dl lientä ja sekoita joukkon kesäkurpitsakuutiot ja hauduta vielä muutama minuutti.
  8. Lisää 2 rkl voita, mascarpone, parmesaania raastettuna ja basilika. Mausta mustapippurilla.

Parhaat ruokaohjelmat