Julkaistu
Tätä kantarelli-kesäkurpitsarisoton reseptiä kokki Harri Syrjänen kehuu "törkeän hyväksi".
Ainekset
- 1,5 dl risottoriisiä
- 1/2 pieni kesäkurpitsa
- 1 salottisipuli
- 1 dl mascarponejuustoa
- 5 dl kantarelleja
- 1 dl valkoviiniä
- 3 rkl voita
- 30 g parmesaanojuustoa
- 5–6 dl sienilientä
- 10 basilikanlehteä
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
- Revi kantarellit pienemmiksi. Silppua salottisipuli pieneksi ja viipaloi valkosipuli. Kuutioi kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi. Leikkaa basilikanlehdet.
- Laita kasariin ruokalusikallinen voita ja paista kantarelleja hetken aikaa. Mausta suolalla.
- Madalla lämpöä, kaada riisit sekaan ja lisää salottisipuli ja valkosipuli ja kuullota vielä hetken aikaa.
- Lisää valkoviini ja kiehauta.
- Kaada 4 dl sienilientä ja keittele hiljaa hymyilleen noin 12–15 minuuttia, kunnes liemi on imeytynyt lähes kokonaan.
- Hämmennä keittelyn aikana muutaman kerran.
- Lisää noin 1dl lientä ja sekoita joukkon kesäkurpitsakuutiot ja hauduta vielä muutama minuutti.
- Lisää 2 rkl voita, mascarpone, parmesaania raastettuna ja basilika. Mausta mustapippurilla.
Katso kaikki Harri Syrjäsen reseptit!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan