Julkaistu
Harri Syrjäsen kylmäsavulohirisotto sopii hyvin syksyyn.
Ainekset
- 1,5 dl risottoriisiä
- 150 g kylmäsavulohta
- 1 salottisipuli
- 1 pieni fenkoli
- kourallinen tuoretta pinaattia
- 1 sitruuna
- 100 g tuorejuustoa
- 30 g parmesaania
- 30 g voita
- 0,5 dl oliiviöljyä
- pikku nippu ruohosipulia
- 6 dl mietoa kalalientä
- 1 dl valkoviiniä
- pippuria ja suolaa myllystä
Valmistusohje
- Puolita fenkoli, poista kanta ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Pilko salottisipuli puolirenkaiksi. Hienonna ruohosipuli. Leikkaa kylmäsavulohisiivut suikaleiksi.
- Kaada kuumaan kasariin oliiviöljy ja kaada riisi, salottisipuli, fenkoli ja 1/4 lohesta ja kuullota hetken.
- Lisää valkoviini ja anna kiehua kasaan kunnes vähintään puolet viinistä haihtunut.
- Lisää 4 dl kalalientä ja keitä hiljaa hymyillen välillä sekoittaen 12–15 minuuttia tai kunnes neste on imeytynyt. Pyöräytä sekaan muutama kääntö pippuria myllystä ja hieman suolaa.
- Lisää 1–2 dl kalalientä. Anna hautua vielä hetken, että riisi jää kosteaksi ja madalla lämpöä.
- Lisää joukkoon tuorejuusto, voi, loput kylmäsavulohet ja pinaatti sekä ruohosipuli. Raasta sitruunankuorta ja purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu.
- Raasta parmesaani sekaan ja sekoita hyvin.
- Tarkista riisin kypsyys, jos raakaa hauduta vielä hetken. Lisää tarvittaessa nestettä. Koristele risotto muutamalla lohisiivulla ja ruohosipulilla.
Katso kaikki Harri Syrjäsen reseptit!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan