Näin valmistuu Harri Syrjäsen kylmäsavulohirisotto 0:51

Harri Syrjäsen kylmäsavulohirisotto

Katso videolta, kuinka valmistuu kylmäsavulohirisotto Harri Syrjäsen tyyliin.

Harri Syrjäsen kylmäsavulohirisotto sopii hyvin syksyyn.

Ainekset

  • 1,5 dl risottoriisiä
  • 150 g kylmäsavulohta
  • 1 salottisipuli
  • 1 pieni fenkoli
  • kourallinen tuoretta pinaattia
  • 1 sitruuna
  • 100 g tuorejuustoa
  • 30 g parmesaania
  • 30 g voita
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • pikku nippu ruohosipulia
  • 6 dl mietoa kalalientä
  • 1 dl valkoviiniä
  • pippuria ja suolaa myllystä

Valmistusohje

  1. Puolita fenkoli, poista kanta ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Pilko salottisipuli puolirenkaiksi. Hienonna ruohosipuli. Leikkaa kylmäsavulohisiivut suikaleiksi.
  2. Kaada kuumaan kasariin oliiviöljy ja kaada riisi, salottisipuli, fenkoli ja 1/4 lohesta ja kuullota hetken.
  3. Lisää valkoviini ja anna kiehua kasaan kunnes vähintään puolet viinistä haihtunut.
  4. Lisää 4 dl kalalientä ja keitä hiljaa hymyillen välillä sekoittaen 12–15 minuuttia tai kunnes neste on imeytynyt. Pyöräytä sekaan muutama kääntö pippuria myllystä ja hieman suolaa.
  5. Lisää 1–2 dl kalalientä. Anna hautua vielä hetken, että riisi jää kosteaksi ja madalla lämpöä.
  6. Lisää joukkoon tuorejuusto, voi, loput kylmäsavulohet ja pinaatti sekä ruohosipuli. Raasta sitruunankuorta ja purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu.
  7. Raasta parmesaani sekaan ja sekoita hyvin.
  8. Tarkista riisin kypsyys, jos raakaa hauduta vielä hetken. Lisää tarvittaessa nestettä. Koristele risotto muutamalla lohisiivulla ja ruohosipulilla.

Parhaat ruokaohjelmat