- Puolita fenkoli, poista kanta ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Pilko salottisipuli puolirenkaiksi. Hienonna ruohosipuli. Leikkaa kylmäsavulohisiivut suikaleiksi.
- Kaada kuumaan kasariin oliiviöljy ja kaada riisi, salottisipuli, fenkoli ja 1/4 lohesta ja kuullota hetken.
- Lisää valkoviini ja anna kiehua kasaan kunnes vähintään puolet viinistä haihtunut.
- Lisää 4 dl kalalientä ja keitä hiljaa hymyillen välillä sekoittaen 12–15 minuuttia tai kunnes neste on imeytynyt. Pyöräytä sekaan muutama kääntö pippuria myllystä ja hieman suolaa.
- Lisää 1–2 dl kalalientä. Anna hautua vielä hetken, että riisi jää kosteaksi ja madalla lämpöä.
- Lisää joukkoon tuorejuusto, voi, loput kylmäsavulohet ja pinaatti sekä ruohosipuli. Raasta sitruunankuorta ja purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu.
- Raasta parmesaani sekaan ja sekoita hyvin.
- Tarkista riisin kypsyys, jos raakaa hauduta vielä hetken. Lisää tarvittaessa nestettä. Koristele risotto muutamalla lohisiivulla ja ruohosipulilla.
Katso kaikki Harri Syrjäsen reseptit!