Koko Suomi leipoo: Kasperin Lohituulihatut
Koko Suomi leipoo -sarjan neljännessä jaksossa tehtävässä valmistetaan naposteltavat lempielokuvan teemaa mukaillen. Kasperin elokuva: Pokemon
Tuulihatut
- 1 dl vettä
- 50 g Valio voita
- 1 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
- 2 kananmunaa
Täyte
- 2 dl Valio vispikermaa
- 100 g Valio tuorejuustoa, maustamaton
- 200 g kylmäsavulohta
- 100 g lohen mätiä
- 1 kpl sitruuna
- Nippu tilliä
- Ruohosipulia
- suolaa
Valmistusohje
TUULIHATUT: Kiehauta vesi ja voi kattilassa. Lisää vehnäjauhot. Sekoita kiinteäksi. Jäähdytä seos.
Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten sähkövatkaimella. Pursota taikinasta leivinpaperin päälle palloja sekä salaman muotoisia tikkuja.
Paista 200 asteessa n. 25 min. Älä avaa luukkua ensimmäisen 15 min aikana.
TÄYTE: Vaahdota vispikerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Mausta. Täytä tuulihatut kerma-tuorejuustolla, lohella ja mädillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku