Mainos

Koko Suomi leipoo: Sarin sininen viettelys

Koko_Suomi_leipoo_S7_eps11_9965
MTV Oy/ Miira Ojanen

Koko Suomi leipoo joulun -ohjelman ensimmäisessä jaksossa Sari loihti jouluisia herkkuja.

Perustaikina

  • 250 g margariinia
  • 2 dl sokeria
  • 1 kananmuna

Pikeeri

  • 1 dl valkuaista
  • 6 dl tomusokeria (tai enemmän, riippuen halutusta pikeerin koostumuksesta)
  • Elintarvikevärejä (punainen, sininen ja musta)

Koristeluun

  • Jouluisia/talvisia koristehelmiä, koristerakeita ja nonparelleja
  • hopeista koristepuuteria
  • Gold glitter sprayta

Sininen viettelys

  • 1/3 dl Valio kuohukermaa
  • 1 ½ dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 1/3 tl leivinjauhetta
  • 1 ½ rkl piparkakkumaustetta
  • 3 rkl hienonnettua sinihomejuustomurua

Valmistusohje

PERUSTAIKINA: Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Jaa taikina kolmeen osaan. 

PIKEERI: Mittaa valkuaiset ja tomusokeri kulhoon. Sekoita sähkövatkaimella, kunnes seos on tasaista. Jaa pikeeri kolmeen eri kulhoon ja värjää ne eri väreillä (punainen, sininen ja musta). Huom! Pikeeriä kannattaa tehdä tupla-annos, jotta sitä on riittävästi jaettavaksi pursotinpusseihin.

SININEN VIETTELYS: Sekoita kuivat aineet ja sinihomejuustomuru keskenään, lisää ne sitten kerman kanssa vuorotellen perustaikinan kolmannekseen. Pursota taikina kransseiksi leivinpaperille, halkaisija noin 4 cm. Pursota ensin yhtenäinen kiekko ja tee siihen päälle yksittäisiä pienempiä pursotuksia.

Paista kypsäksi 200-asteisessa uunissa, 8-10 minuuttia. Paista riittävästi, jotta pikkuleivästä tulee riittävän napakka kestääkseen ripustuksen. Anna jäähtyä.

Tee siniseksi värjätyllä pikeerillä koukeroita ja valkoisella pieniä pisteitä. Laita somisteeksi koristehelmiä. Kiinnitä kranssiin hopeinen ripustusnauha.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.