Koko Suomi leipoo: Sarin sininen viettelys
Koko Suomi leipoo joulun -ohjelman ensimmäisessä jaksossa Sari loihti jouluisia herkkuja.
Perustaikina
- 250 g margariinia
- 2 dl sokeria
- 1 kananmuna
Pikeeri
- 1 dl valkuaista
- 6 dl tomusokeria (tai enemmän, riippuen halutusta pikeerin koostumuksesta)
- Elintarvikevärejä (punainen, sininen ja musta)
Koristeluun
- Jouluisia/talvisia koristehelmiä, koristerakeita ja nonparelleja
- hopeista koristepuuteria
- Gold glitter sprayta
Sininen viettelys
- 1/3 dl Valio kuohukermaa
- 1 ½ dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
- 1/3 tl leivinjauhetta
- 1 ½ rkl piparkakkumaustetta
- 3 rkl hienonnettua sinihomejuustomurua
Valmistusohje
PERUSTAIKINA: Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Jaa taikina kolmeen osaan.
PIKEERI: Mittaa valkuaiset ja tomusokeri kulhoon. Sekoita sähkövatkaimella, kunnes seos on tasaista. Jaa pikeeri kolmeen eri kulhoon ja värjää ne eri väreillä (punainen, sininen ja musta). Huom! Pikeeriä kannattaa tehdä tupla-annos, jotta sitä on riittävästi jaettavaksi pursotinpusseihin.
SININEN VIETTELYS: Sekoita kuivat aineet ja sinihomejuustomuru keskenään, lisää ne sitten kerman kanssa vuorotellen perustaikinan kolmannekseen. Pursota taikina kransseiksi leivinpaperille, halkaisija noin 4 cm. Pursota ensin yhtenäinen kiekko ja tee siihen päälle yksittäisiä pienempiä pursotuksia.
Paista kypsäksi 200-asteisessa uunissa, 8-10 minuuttia. Paista riittävästi, jotta pikkuleivästä tulee riittävän napakka kestääkseen ripustuksen. Anna jäähtyä.
Tee siniseksi värjätyllä pikeerillä koukeroita ja valkoisella pieniä pisteitä. Laita somisteeksi koristehelmiä. Kiinnitä kranssiin hopeinen ripustusnauha.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa