Hellapoliisin omena-toscatorttu
Syysomenoista valmistat upean piiraan Hellapoliisin reseptillä. Kuorruta piiras toscakuorrutuksella ja nauti valmiista piiraasta sellaisenaan tai vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.
8 annosta
- 2 munia
- 1 ½ dl sokeria
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 dl öljyä tai sulatettua voita tai margariinia
- 1 dl maitoa
Pinnalle
- 2-4 omenaa
- 100 g voita
- 100 g mantelilastuja
- 1 dl sokeria
- 1 rkl vehnäjauhoja
- ½ tl kanelia
Valmistusohje
Valmistusohje:
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja öljy tai sulatettu voi tai margariini, sekä maito.
Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan, jonka halkaisija on noin 24–26 cm.
Paista pohjaa 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Valmista sillä välin kuorrute.
Kuori omenat ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.
Laita ne kattilaan yhdessä muiden kuorruteainesten kanssa. Hämmennä, kunnes voi on sulanut.
Levitä seos esipaistetun pohjan päälle.
Jatka paistamista, kunnes pinta on saanut kauniin värin.
Tarjoa seuraksi jäätelöä tai vaahdotettua vaniljakastiketta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa