Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Hellapoliisin omena-toscatorttu

ÄLÄ KÄYTÄ! omena-toscapiiras_1_D4S6268_270716-Edit
Julkaistu 29.09.2016 08:15

MTV LIFESTYLE

Syysomenoista valmistat upean piiraan Hellapoliisin reseptillä. Kuorruta piiras toscakuorrutuksella ja nauti valmiista piiraasta sellaisenaan tai vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.

8 annosta

  • 2 munia
  • 1 ½ dl sokeria
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl öljyä tai sulatettua voita tai margariinia
  • 1 dl maitoa

Pinnalle

  • 2-4 omenaa
  • 100 g voita
  • 100 g mantelilastuja
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • ½ tl kanelia

Valmistusohje

Valmistusohje:

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja öljy tai sulatettu voi tai margariini, sekä maito.

Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan, jonka halkaisija on noin 24–26 cm.

Paista pohjaa 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Valmista sillä välin kuorrute.

Kuori omenat ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.

Laita ne kattilaan yhdessä muiden kuorruteainesten kanssa. Hämmennä, kunnes voi on sulanut.

Levitä seos esipaistetun pohjan päälle.

Jatka paistamista, kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Tarjoa seuraksi jäätelöä tai vaahdotettua vaniljakastiketta.

Tuoreimmat aiheesta

Hellapoliisi