Hellapoliisin itsetehty granola
Granola on trendiherkku, jonka valmistus on helppoa. Valmista kerralla reilu määrä ja vie ystäville lahjaksi.
Ainekset
- 2 dl ruishiutaleita
- 2 dl kaurahiutaleita
- ½-3/4 dl hunajaa
- 175 g pähkinäsekoitusta
- 100 g kuivattuja hedelmiä
- 1 tl vaniljajauhetta
Valmistusohje
Mittaa kulhoon ruishiutaleet ja kaurahiutaleet.
Lisää hunaja.
Hienonna pähkinäsekoitusta ja lisää muiden ainesten joukkoon. Sekoita.
Levitä seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista 175-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia välillä sekoittaen.
Lisää valmiin seoksen joukkoon hienonnettuja kuivattuja hedelmiä ja vaniljajauhetta.
Sekoita ainekset ja säilytä tiiviissä lasipurkissa huoneenlämmössä.
Tarjoa granola esimerkiksi maustamattoman jogurin seurana.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka