Mantelitarteletti

Tämä erinomaisen maukas jälkiruoka kruunaa herkullisen aterian. Se näyttää monimutkaisemmalta kuin onkaan. Joten voit tehdä tällä jälkiruoalla vieraisiisi vaikutuksen tuhlaamatta koko päivää keittiössä!

Ainekset

  • 6 annosta

Piirastaikina

  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 120 g voita
  • 1 munankeltuainen
  • 3/4 dl sokeria

Täyte

  • 200 g mantelijauhetta
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl sokeria

Koristeluun

  • marjoja tai hedelmiä
  • tomusokeria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paloittele voi ja sekoita jauhojen, keltuaisen ja sokerin kanssa taikinaksi. Kauli taikina, leikkaa siitä kuusi halkaisijaltaan seitsemänsenttistä pyörylää ja vuoraa niillä annosvuoat. Anna levätä viileässä 10 minuuttia.

2. Täyte: Sekoita keskenään manteli, munat ja sokeri. Kaada täyte annosvuokiin taikinan päälle ja paista uunissa 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä. Koristele marjoilla tai hedelmillä ja sirottele päälle tomusokeria ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!