Mantelitarteletti
Tämä erinomaisen maukas jälkiruoka kruunaa herkullisen aterian. Se näyttää monimutkaisemmalta kuin onkaan. Joten voit tehdä tällä jälkiruoalla vieraisiisi vaikutuksen tuhlaamatta koko päivää keittiössä!
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 6 annosta
Piirastaikina
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 120 g voita
- 1 munankeltuainen
- 3/4 dl sokeria
Täyte
- 200 g mantelijauhetta
- 2 kananmunaa
- 2 dl sokeria
Koristeluun
- marjoja tai hedelmiä
- tomusokeria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paloittele voi ja sekoita jauhojen, keltuaisen ja sokerin kanssa taikinaksi. Kauli taikina, leikkaa siitä kuusi halkaisijaltaan seitsemänsenttistä pyörylää ja vuoraa niillä annosvuoat. Anna levätä viileässä 10 minuuttia.
2. Täyte: Sekoita keskenään manteli, munat ja sokeri. Kaada täyte annosvuokiin taikinan päälle ja paista uunissa 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä. Koristele marjoilla tai hedelmillä ja sirottele päälle tomusokeria ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku