Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Mantelitarteletti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä erinomaisen maukas jälkiruoka kruunaa herkullisen aterian. Se näyttää monimutkaisemmalta kuin onkaan. Joten voit tehdä tällä jälkiruoalla vieraisiisi vaikutuksen tuhlaamatta koko päivää keittiössä!

Ainekset

  • 6 annosta

Piirastaikina

  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 120 g voita
  • 1 munankeltuainen
  • 3/4 dl sokeria

Täyte

  • 200 g mantelijauhetta
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl sokeria

Koristeluun

  • marjoja tai hedelmiä
  • tomusokeria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paloittele voi ja sekoita jauhojen, keltuaisen ja sokerin kanssa taikinaksi. Kauli taikina, leikkaa siitä kuusi halkaisijaltaan seitsemänsenttistä pyörylää ja vuoraa niillä annosvuoat. Anna levätä viileässä 10 minuuttia.

2. Täyte: Sekoita keskenään manteli, munat ja sokeri. Kaada täyte annosvuokiin taikinan päälle ja paista uunissa 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä. Koristele marjoilla tai hedelmillä ja sirottele päälle tomusokeria ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Tartaletti