Lihaperunasoselaatikko – helppo ja hyvä arkiruoka
Julkaistu
(Päivitetty )
Lihaperunasoselaatikko on ihanaa arkiruokaa. Tarjoa seuraksi puolukkahilloa tai porkkanaraastetta.
Lihaperunasoselaatikko
- 2 kg jauhoisia perunoita (esim. Van Gogh)
- vettä + 1 tl suolaa
- 50 g voita tai margariinia
- n. 7 dl maitoa
- 1 iso sipuli
- 500 g jauhelihaa
- 2 ½ tl suolaa (osa jauhelihan joukkoon, loput soseeseen)
- mustapippuria myllystä
- 2 tl lipstikkaa tai rakuunaa
- 2 munaa
Valmistusohje
Valmistusaika: 30 min + 30 min paistaminen
Annoksia: 6 annosta
- Kuori perunat ja leikkaa lohkoiksi. Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Valuta vesi pois ja vatkaa joukkoon voi tai margariini, sekä maito, kunnes saat löysän vellimäisen soseen.
- Kuori ja hienonna sipuli. Paista jauheliha ja sipulisilppu. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Sekoita jauhelihaseos ja perunasoseseos keskenään ja lisää loput suolasta, sekä lipstikka tai rakuuna. Sekoita vielä joukkoon munat.
- Kaada seos reunalliseen uunivuokaan ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on kiinteä ja kauniin värinen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku