Lihaperunasoselaatikko – helppo ja hyvä arkiruoka
Julkaistu
(Päivitetty )
Lihaperunasoselaatikko on ihanaa arkiruokaa. Tarjoa seuraksi puolukkahilloa tai porkkanaraastetta.
Lihaperunasoselaatikko
- 2 kg jauhoisia perunoita (esim. Van Gogh)
- vettä + 1 tl suolaa
- 50 g voita tai margariinia
- n. 7 dl maitoa
- 1 iso sipuli
- 500 g jauhelihaa
- 2 ½ tl suolaa (osa jauhelihan joukkoon, loput soseeseen)
- mustapippuria myllystä
- 2 tl lipstikkaa tai rakuunaa
- 2 munaa
Valmistusohje
Valmistusaika: 30 min + 30 min paistaminen
Annoksia: 6 annosta
- Kuori perunat ja leikkaa lohkoiksi. Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Valuta vesi pois ja vatkaa joukkoon voi tai margariini, sekä maito, kunnes saat löysän vellimäisen soseen.
- Kuori ja hienonna sipuli. Paista jauheliha ja sipulisilppu. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Sekoita jauhelihaseos ja perunasoseseos keskenään ja lisää loput suolasta, sekä lipstikka tai rakuuna. Sekoita vielä joukkoon munat.
- Kaada seos reunalliseen uunivuokaan ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on kiinteä ja kauniin värinen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi