Kinkkua sienimuhennoksella
Tämän maukkaan ruoan voit tarjoilla riisin tai pastan kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Kahdelle-kolmelle
- 6 viipaletta kevyesti savustettua kinkkua
- 1 dl kermaa
- 2 rkl currya
- 1 pieni paprika, hienonnettuna
Muhennos
- 200-300 g herkkusieniä, viipaleina
- 1 rkl margariinia
- 1 ½ rkl vehnäjauhoja
- 2-3 dl kermaa
- soijaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Paista sieniä margariinissa kunnes kaikki neste on haihtunut. Puuteroi päälle jauhoja ja lisää kerma, vähän kerrallaan. Mausta suolalla, pippurilla ja soijalla. Keitä vähintään 25 minuuttia.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita hieman muhennosta jokaiselle kinkkuviipaleelle, kääri rullalle ja laita uunivuokaan. Sekoita kerma ja curry, kaada vuokaan. Ripottele päälle paprikaa.
3. Laita vuoka uuniin n. 20 minuutiksi. Levitä päälle loput lämpimästä muhennoksesta, tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku