Kevyt kreikkalainen lihaperunasoselaatikko
Tarjoa herkullinen lihaperunasoselaatikko raikkaan salaatin kera. 6 annosta.
- Ruokavalio: Kevyt
6 annosta
- 1 pussi Oolannin perunamuusia
- 4 dl rasvatonta maitoa
- 0.5 tl ruokasuolaa, jodioitua
- 400 g karitsan paistijauhelihaa, 7 % rasvaa
- 2 tl oliiviöljyä
- 1 kpl sipulia
- 2 kynttä valkosipulia
- 100 g fetajuustoa, rasvaa 10-13%, suolaliemessä
- 1 kananmuna
- 0.7 tl ruokasuolaa, jodioitu
- 0.1 tl viherpippuria
- 1 rkl tuoretta persiljaa
- 1 tl tuoretta timjamia
- 1tl oreganoa, kuivattua
Päälle
- 4 kpl tomaatteja
Valmistusohje
Valmista muusi maitoon pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta suolalla.
Ruskista jauheliha öljyssä paistinpannulla, kuori ja hienonna sipulit loppuvaiheessa mukaan. Siirrä sivuun, anna jäähtyä hetken.
Murenna haarukalla feta joukkoon. Riko kananmunan rakenne ja sekoita jauhelihaseokseen.
Lisää perunamuusi. Mausta suolalla, pippurilla ja yrteillä. Kaada (voideltuun) uunivuokaan ja tasoita pinta.
Huuhtele ja leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi. Levitä vuoan pinnalle.
Kypsennä uunin keskitasolla noin 45 minuuttia.
Tarjoa raikkaan salaatin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa