Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kevyt kreikkalainen lihaperunasoselaatikko

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tarjoa herkullinen lihaperunasoselaatikko raikkaan salaatin kera. 6 annosta.

6 annosta

  • 1 pussi Oolannin perunamuusia
  • 4 dl rasvatonta maitoa
  • 0.5 tl ruokasuolaa, jodioitua
  • 400 g karitsan paistijauhelihaa, 7 % rasvaa
  • 2 tl oliiviöljyä
  • 1 kpl sipulia
  • 2 kynttä valkosipulia
  • 100 g fetajuustoa, rasvaa 10-13%, suolaliemessä
  • 1 kananmuna
  • 0.7 tl ruokasuolaa, jodioitu
  • 0.1 tl viherpippuria
  • 1 rkl tuoretta persiljaa
  • 1 tl tuoretta timjamia
  • 1tl oreganoa, kuivattua

Päälle

  • 4 kpl tomaatteja

Valmistusohje

Valmista muusi maitoon pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta suolalla.

Ruskista jauheliha öljyssä paistinpannulla, kuori ja hienonna sipulit loppuvaiheessa mukaan. Siirrä sivuun, anna jäähtyä hetken.

Murenna haarukalla feta joukkoon. Riko kananmunan rakenne ja sekoita jauhelihaseokseen.

Lisää perunamuusi. Mausta suolalla, pippurilla ja yrteillä. Kaada (voideltuun) uunivuokaan ja tasoita pinta.

Huuhtele ja leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi. Levitä vuoan pinnalle.

Kypsennä uunin keskitasolla noin 45 minuuttia.

Tarjoa raikkaan salaatin kera.

Tuoreimmat aiheesta

Lihaperunasoselaatikko