Peruna-jauhelihalaatikko – Sannan helppo resepti
Julkaistu
Peruna-jauhelihalaatikko on kuin makaronilaatikko, mutta paremman makuinen ja terveellisempi, sanoo Peruna-kirjan (Readme 2019) kirjoittanut Sanna Mansikkamäki.
Ainekset
- 1 kg perunoita (esim. kiinteä Jazzy lajike) tai 750 g pussi pakasteperuna-sipulisekoitusta
- 400 g jauhelihaa
- 2 sipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 rkl voita
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl suolaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- (halutessasi mausteeksi jauhelihalle 1 rkl yrttimausteseosta ja 20 g kuivattuja metsäsieniä jauhettuna, esim. mustatorvisieniä tai suppilovahveroita)
Munamaito
- ½ l täysmaitoa
- 3 kananmunaa
- 1 tl suolaa
Lisäksi
- 100 g juustoraastetta
Valmistusohje
Peruna-jauhelihalaatikko valmistuu näin:
- Pese ja kuori perunat. Leikkaa perunoista noin 2 mm:n paksuisia viipaleita tai käytä pakasteperunaviipaleita.
- Hienonna sipulit ja ruskista niitä kevyesti voin ja öljyn seoksessa. Lisää jauheliha pannulle ja ruskista. Mausta suolalla sekä pippurilla.
- Sekoita maidon joukkoon kananmunat. Riko rakenne kevyesti esim. haarukalla. Mausta suolalla.
- Laita uunivuokaan (20 x 30 cm) vuorotellen perunoita ja jauhelihaa. Kaada päälle munamaito ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista 180 asteessa uunin keskitasolla noin 45–50 minuuttia.
Resepti: Sanna Mansikkamäki
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa