Jauheliha-perunalaatikko tomaatilla
Maukkaalla jauheliha-perunalaatikolla täytetään nopeasti nälkäisimpienkin ruokailijoiden vatsat. Maistuva ruoka syntyy reilussa tunnissa.
- Ruokavalio: Kevyt
Ainekset
- 4 annosta
Ainekset
- 500 g perunasuikaleita
- 600 g jauhelihaa
- 1 purjosipuli
- 1 tlk kypsiä maustettuja papuja
- 5 kpl tomaatteja viipaloituna
- 1 l maitoa
- 3 kananmunaa
- 2 tl suolaa
- 2 rkl soijaa
- mustapippuria
- salviaa
Valmistusohje
Paista jauheliha sekä hienonnettu purjosipuli pannulla ja mausta hyvin. Kaada perunasuikaleet isoon kulhoon ja mausta suolalla. Lisää joukkoon pavut, loput mausteet sekä jauheliha-purjoseos ja sekoita hyvin.
Kaada puolet seoksesta voideltuun uunivuokaan ja viipaloi puolet tomaateista pinnalle. Kaada loput seoksesta tomaattiviipaleiden päälle ja koristele vuoka lopuilla tomaateilla. Sekoita munamaito ja lisää se vuokaan. Halutessasi voit ripotella pinnalle vielä juustoraastetta. Kypsennä uunissa 175 asteessa 45 minuutin ajan ja anna laatikon vetäytyä hetki. Tarjoa esim. raikkaan salaatin ja puolukkasoseen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa