Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään. Lisää muut aineet, sekoita tasaiseksi. Levitä taikina voidellulle ja hiutaleilla leivitetylle piirakkavuoalle. Laita päälle marjat (mikäli pakaste, laita jäisinä). Sekoita muruseoksen ainekset ja ripottele piiraan pinnalle. Paista 225-asteisen uunin alatasolla n. 30 min.
Makuja
Helppo marjapiirakka
Julkaistu 18.02.2013 00:00
Tämän piirakan valmistaminen on yllättävän helppoa, aineet vain sekoitetaan keskenään! Resepti on makeiden herkkujen terveellisemmästä päästä. Piirakka on vähärasvainen, se sisältää piimää tai jogurttia, 4 eri viljaa ja marjoja. Marjapiirakka maistuu parhaalta jäätelön tai vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.
- Ruokavalio: Kevyt
Ainekset
- 1 iso piirakkavuoallinen, halkaisija n. 28 cm
Pohja
- 3 dl Myllyn Paras Vekkuli neljän viljan hiutaleita
- 1½ dl erikoisvehnäjauhoja
- 1 dl sokeria
- 1 tl jauhettua kardemummaa
- 2 dl piimää tai jogurttia
- ½ tl soodaa
- 75 g öljyä, margariini- tai voisulaa (3/4dl)
Päälle
- 3-4 dl mustikoita, vadelmia, marjasekoitusta (1 pss pakaste)
Muruseos
- 50 g öljyä, margariini- tai voisulaa (¼ dl)
- ½ dl sokeria
- 1½ dl Myllyn Paras Vekkuli neljän viljan hiutaleita