Helppo marjapiirakka
Tämän piirakan valmistaminen on yllättävän helppoa, aineet vain sekoitetaan keskenään! Resepti on makeiden herkkujen terveellisemmästä päästä. Piirakka on vähärasvainen, se sisältää piimää tai jogurttia, 4 eri viljaa ja marjoja. Marjapiirakka maistuu parhaalta jäätelön tai vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.
- Ruokavalio: Kevyt
Ainekset
- 1 iso piirakkavuoallinen, halkaisija n. 28 cm
Pohja
- 3 dl Myllyn Paras Vekkuli neljän viljan hiutaleita
- 1½ dl erikoisvehnäjauhoja
- 1 dl sokeria
- 1 tl jauhettua kardemummaa
- 2 dl piimää tai jogurttia
- ½ tl soodaa
- 75 g öljyä, margariini- tai voisulaa (3/4dl)
Päälle
- 3-4 dl mustikoita, vadelmia, marjasekoitusta (1 pss pakaste)
Muruseos
- 50 g öljyä, margariini- tai voisulaa (¼ dl)
- ½ dl sokeria
- 1½ dl Myllyn Paras Vekkuli neljän viljan hiutaleita
Valmistusohje
Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään. Lisää muut aineet, sekoita tasaiseksi. Levitä taikina voidellulle ja hiutaleilla leivitetylle piirakkavuoalle. Laita päälle marjat (mikäli pakaste, laita jäisinä). Sekoita muruseoksen ainekset ja ripottele piiraan pinnalle. Paista 225-asteisen uunin alatasolla n. 30 min.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa