Mainos

Helppo marjapiirakka

Tämän piirakan valmistaminen on yllättävän helppoa, aineet vain sekoitetaan keskenään! Resepti on makeiden herkkujen terveellisemmästä päästä. Piirakka on vähärasvainen, se sisältää piimää tai jogurttia, 4 eri viljaa ja marjoja. Marjapiirakka maistuu parhaalta jäätelön tai vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.

Ainekset

  • 1 iso piirakkavuoallinen, halkaisija n. 28 cm

Pohja

  • 3 dl Myllyn Paras Vekkuli neljän viljan hiutaleita
  • 1½ dl erikoisvehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl jauhettua kardemummaa
  • 2 dl piimää tai jogurttia
  • ½ tl soodaa
  • 75 g öljyä, margariini- tai voisulaa (3/4dl)

Päälle

  • 3-4 dl mustikoita, vadelmia, marjasekoitusta (1 pss pakaste)

Muruseos

  • 50 g öljyä, margariini- tai voisulaa (¼ dl)
  • ½ dl sokeria
  • 1½ dl Myllyn Paras Vekkuli neljän viljan hiutaleita

Valmistusohje

Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään. Lisää muut aineet, sekoita tasaiseksi. Levitä taikina voidellulle ja hiutaleilla leivitetylle piirakkavuoalle. Laita päälle marjat (mikäli pakaste, laita jäisinä). Sekoita muruseoksen ainekset ja ripottele piiraan pinnalle. Paista 225-asteisen uunin alatasolla n. 30 min.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.