Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Puolukka-kookosneliöt

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Puolukkasato sopii tähän makeaan piirakkaan täydellisesti. Pohja on helppo ja nopea tehdä, piimä- tai jogurttipohjaisesta taikinasta.

Uunipellillinen

  • 3 dl Myllyn Paras Neljän Viljan hiutaleita
  • 1 ½ dl kookoshiutaleita
  • 3 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 4 dl piimää tai jogurttia
  • 1 ½ tl soodaa
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl juoksevaa margariinia tai voisulaa (200 g)

Päälle

  • 6 -7 dl puolukoita tai herukoita (2 pss pakaste)

Muruseos

  • 50 g öljyä tai margariini- tai voisulaa (½ dl)
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl Myllyn Paras Neljän Viljan hiutaleita
  • 2 dl kookoshiutaleita

Valmistusohje

Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään. Lisää muut aineet, sekoita tasaiseksi. Levitä taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille. Laita päälle marjat (mikäli pakaste, laita jäisinä).

Sekoita muruseoksen ainekset ja ripottele piiraan pinnalle. Paista 225-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Tuoreimmat aiheesta

Puolukkapiirakka