Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Mamman Marjapiiras

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Suussa sulava marjapiirakka on suomalainen kesäherkku. Valitse täytteeseen joko kermaviiliä tai hiutaleita oman maun mukaan.

Ainekset

  • noin 10 palaa

Pohja

  • 1 pkt Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, makea (380 g)

Täyte

  • n. 4 dl mustikoita, mustaherukoita tai vadelmia

Päälle vaihtoehto 1

  • 1 tlk kermaviiliä (200 g)
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 muna

Päälle vaihtoehto 2

  • ½ dl juoksevaa margariinia (pullosta)
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl Myllyn Paras Tattari- tai Neljän Viljan Hiutaleita

Valmistusohje

Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän, noin 25-30 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita kermaviili, sokerit ja muna keskenään ja levitä seos pohjalle. Kaada päälle marjat. Jos teet täytteen 2, yhdistä margariini, sokeri ja hiutaleet ja ripottele marjojen päälle. Paista piirasta 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika. Koristele halutessasi tuorein marjoin ja vihrein yrtein.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Tuoreimmat aiheesta

Marjapiirakka