Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kevyt vadelma-tuorejuustopiirakka

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Vadelmat ja tuorejuusto sopivat täydellisesti yhteen! Tämä piirakka on valmistettu kevyttuotteista ja pohjaan on lisätty terveellisiä kaurahiutaleita. Herkuttele hyvällä omallatunnolla!

Ainekset

  • Isohko piirakkavuoallinen, halkaisija noin 28 cm.

Pohja

  • 2 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 1½ dl Myllyn Paras kaura- tai pikakaurahiutaleita
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl sokeria
  • ½ dl pullomargariinia tai sulatettua rasvaa
  • 1 dl kevytkermavalmistetta
  • 1 muna

Päälle

  • noin 4 dl vadelmia

Tuorejuustotäyte

  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa (vähärasvaista)
  • 1 dl kevytkermavalmistetta
  • ½ dl sokeria
  • 1 muna
  • 1 tl vaniljasokeria

Leivitykseen

  • kaurahiutaleita tai korppujauhoja

Valmistusohje

Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään, sekoita joukkoon muut ainekset. Levitä taikina voidellun ja korppujauhotetun (voit tehdä leivityksen myös kaurahiutaleilla) piirakkavuoan pohjalle.

Paista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

Sekoita tuorejuustoseoksen ainekset. Levitä puolikypsän piirakkapohjan päälle vadelmat ja niiden päälle juustoseos. Jatka paistamista 20–30 minuuttia.

VINKKI: Tuorejuuston tilalla voit käyttää rasvatonta maitorahkaa.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Tuoreimmat aiheesta

Vadelmapiirakka