Kevyt vadelma-tuorejuustopiirakka
Vadelmat ja tuorejuusto sopivat täydellisesti yhteen! Tämä piirakka on valmistettu kevyttuotteista ja pohjaan on lisätty terveellisiä kaurahiutaleita. Herkuttele hyvällä omallatunnolla!
- Ruokavalio: Kevyt
Ainekset
- Isohko piirakkavuoallinen, halkaisija noin 28 cm.
Pohja
- 2 dl erikoisvehnäjauhoja
- 1½ dl Myllyn Paras kaura- tai pikakaurahiutaleita
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 dl sokeria
- ½ dl pullomargariinia tai sulatettua rasvaa
- 1 dl kevytkermavalmistetta
- 1 muna
Päälle
- noin 4 dl vadelmia
Tuorejuustotäyte
- 100 g maustamatonta tuorejuustoa (vähärasvaista)
- 1 dl kevytkermavalmistetta
- ½ dl sokeria
- 1 muna
- 1 tl vaniljasokeria
Leivitykseen
- kaurahiutaleita tai korppujauhoja
Valmistusohje
Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään, sekoita joukkoon muut ainekset. Levitä taikina voidellun ja korppujauhotetun (voit tehdä leivityksen myös kaurahiutaleilla) piirakkavuoan pohjalle.
Paista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
Sekoita tuorejuustoseoksen ainekset. Levitä puolikypsän piirakkapohjan päälle vadelmat ja niiden päälle juustoseos. Jatka paistamista 20–30 minuuttia.
VINKKI: Tuorejuuston tilalla voit käyttää rasvatonta maitorahkaa.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa