Kevyehkö mansikka-mustikka-tuorejuustopiirakka
Marjat ja tuorejuusto ne yhteen soppii! Tässä on ohje kevyehkölle tuorejuustopiiraalle – siksi kevyehkölle, että tuorejuustopiirakat ovat usein hyvin rasvaisia. Tässä piirakka tehdään kevyttuorejuustolla ja kevytkermalla.
- Ruokavalio: Kevyt
Ainekset
- Isohko piirakkavuoka, halkaisija n. 28 cm
Pohja
- 1½ dl Myllyn Paras Hiivaleipäjauhoja tai Erikoisvehnäjauhoja
- 1 dl Myllyn Paras Kaura- tai Pikakaurahiutaleita
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 3/4 dl sokeria
- ½ dl pullomargariinia tai sulatettua rasvaa
- ½ dl kevytkermavalmistetta (5-7 %)
- 1 muna
Vaihtoehtoisesti
- 1 pkt Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, makea (380 g) tai Kauramurotaikina (400 g)
Päälle
- 3 dl mustikoita
- 2 dl pilkottuja pieniä mansikoita
Tuorejuustotäyte
- 150 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia 5 %)
- 1 dl kevytkermavalmistetta (5-7 %)
- ½ dl sokeria
- 1 muna
- 1 tl vaniljasokeria
Leivitykseen
- Myllyn Paras Kaurahiutaleita tai Korppujauhoja
Koristeeksi
- Mansikoita ja mustikoita
Valmistusohje
Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään, sekoita joukkoon muut ainekset.
Levitä taikina voidellun ja korppujauhotetun (voit tehdä leivityksen myös kaurahiutaleilla) piirakkavuoan pohjalle. Paista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia. Sekoita tuorejuustoseoksen ainekset. Levitä puolikypsän piirakkapohjan päälle mustikat ja pilkotut mansikat ja niiden päälle juustoseos. Jatka paistamista 20 – 30 minuuttia kauniin väriseksi. Koristele tuoreiden mustikoin ja mansikoin.
VINKKI: Saat piirakasta vielä kevyemmän, kun käytät tuorejuuston tilalla rasvatonta maitorahkaa.
Resepti: Rakel Liekki, Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku