Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kevyehkö mansikka-mustikka-tuorejuustopiirakka

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Marjat ja tuorejuusto ne yhteen soppii! Tässä on ohje kevyehkölle tuorejuustopiiraalle – siksi kevyehkölle, että tuorejuustopiirakat ovat usein hyvin rasvaisia. Tässä piirakka tehdään kevyttuorejuustolla ja kevytkermalla.

Ainekset

  • Isohko piirakkavuoka, halkaisija n. 28 cm

Pohja

  • 1½ dl Myllyn Paras Hiivaleipäjauhoja tai Erikoisvehnäjauhoja
  • 1 dl Myllyn Paras Kaura- tai Pikakaurahiutaleita
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 3/4 dl sokeria
  • ½ dl pullomargariinia tai sulatettua rasvaa
  • ½ dl kevytkermavalmistetta (5-7 %)
  • 1 muna

Vaihtoehtoisesti

  • 1 pkt Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, makea (380 g) tai Kauramurotaikina (400 g)

Päälle

  • 3 dl mustikoita
  • 2 dl pilkottuja pieniä mansikoita

Tuorejuustotäyte

  • 150 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia 5 %)
  • 1 dl kevytkermavalmistetta (5-7 %)
  • ½ dl sokeria
  • 1 muna
  • 1 tl vaniljasokeria

Leivitykseen

  • Myllyn Paras Kaurahiutaleita tai Korppujauhoja

Koristeeksi

  • Mansikoita ja mustikoita

Valmistusohje

Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään, sekoita joukkoon muut ainekset.

Levitä taikina voidellun ja korppujauhotetun (voit tehdä leivityksen myös kaurahiutaleilla) piirakkavuoan pohjalle. Paista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia. Sekoita tuorejuustoseoksen ainekset. Levitä puolikypsän piirakkapohjan päälle mustikat ja pilkotut mansikat ja niiden päälle juustoseos. Jatka paistamista 20 – 30 minuuttia kauniin väriseksi. Koristele tuoreiden mustikoin ja mansikoin.

VINKKI: Saat piirakasta vielä kevyemmän, kun käytät tuorejuuston tilalla rasvatonta maitorahkaa.

Resepti: Rakel Liekki, Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Tuoreimmat aiheesta

Marjapiirakka