Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Hiillostettua lohta ja palsternakkaa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Henri Alén tarjoilee pannulla hiillostetun lohen kanssa muhennettua palsternakkaa. Kala-annos koristeellaan pirteän keltaisella sitruunalla.

Ainekset

  • 600g lohifileetä
  • 2-3 palsternakkaa
  • 1 sipuli
  • 1rkl voita
  • 1rkl vehnäjauhoja
  • 1dl kasvis- tai kalalientä
  • 1dl kermaa
  • 2rkl hienonnettua ruohosipulia
  • 1 sitruuna
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

Kuori palsternakat ja sipuli. Kuutioi palsternakka ja hienonna sipuli. Kuullota ne voissa kevyesti ja ripottele mukaan vehnäjauhot. Sekoita ja lisää mukaan liemi ja kerma. Tuo kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen.

Hauduta muhennosta noin 20 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää lopuksi mukaan ruohosipuli sekä puolikkaan sitruunan mehu ja mausta muhennos lopuksi suolalla ja pippurilla.

Leikkaa lohi noin kahden sentin siivuiksi. Lämmitä pannu kuumaksi ja laita siihen hieman suolaa. Hillosta lohenpalat kypsiksi, noin kaksi minuuttia kummaltakin puolelta. Mausta lopuksi valkopippurilla.

Koristele annos runsaalla siivulla sitruunaa.

Tuoreimmat aiheesta

Paistettu lohi