Hiillostettua lohta ja palsternakkaa
Henri Alén tarjoilee pannulla hiillostetun lohen kanssa muhennettua palsternakkaa. Kala-annos koristeellaan pirteän keltaisella sitruunalla.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 600g lohifileetä
- 2-3 palsternakkaa
- 1 sipuli
- 1rkl voita
- 1rkl vehnäjauhoja
- 1dl kasvis- tai kalalientä
- 1dl kermaa
- 2rkl hienonnettua ruohosipulia
- 1 sitruuna
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
Kuori palsternakat ja sipuli. Kuutioi palsternakka ja hienonna sipuli. Kuullota ne voissa kevyesti ja ripottele mukaan vehnäjauhot. Sekoita ja lisää mukaan liemi ja kerma. Tuo kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen.
Hauduta muhennosta noin 20 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää lopuksi mukaan ruohosipuli sekä puolikkaan sitruunan mehu ja mausta muhennos lopuksi suolalla ja pippurilla.
Leikkaa lohi noin kahden sentin siivuiksi. Lämmitä pannu kuumaksi ja laita siihen hieman suolaa. Hillosta lohenpalat kypsiksi, noin kaksi minuuttia kummaltakin puolelta. Mausta lopuksi valkopippurilla.
Koristele annos runsaalla siivulla sitruunaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku