Paistettu lohi ja juurekset valmistuvat näin:
- Valmista ensin juurekset: Kuori bataatti ja kuutioi se. Suikaloi sipuli ja puolikas fenkoli. Viipaloi muutama maa-artisokka ja yksi valkosipulinkynsi. Katkaise broccoliineista hieman varren kantoja pois.
- Kuumenna pannu, lisää öljyä ja paahda bataatteja sekä maa-artisokkaa hetken aikaa. Lisää suikaloitu fenkoli, sipuli ja valkosipuli ja freesaa pari minuuttia.
- Lisää tuoretta timjamia. Lisää suikaloitu paksoi, broccoliinit ja kirsikkatomaatit. Mausta mustapippurilla, suolalla ja avokadoöljyllä. Purista päälle sitruunamehua.
- Paista sitten lohi: Leikkaa lohifileestä annospalat. Kuumenna pannu, lisää öljyä pari ruokalusikallista ja nosta lohipalat paistumaan. Paista ensin nahkapuoli alaspäin, voit laittaa lohipalojen päälle painon, jotta ne paistuvat tasaisesti.
- Käännä lohipalat. Lisää pannulle mausteeksi lehtipersiljaa, timjamia, valkosipulinkynsiä ja pari ruokalusikallista voita. Levitä pannulla vaahtovaa voita kalan päälle paiston aikana.
Katso lisää Kaappaus keittiössä -ohjelman reseptejä