Kari Aihinen opasti Kaappaus keittiössä -ohjelmassa, miten lohifilee paistetaan täydellisesti. Tee paistettua lohta ja juureksia Kapen helpolla ohjeella!
Lohi
1 iso lohifilee
Rypsiöljyä paistamiseen
Suolaa
Voita
Lehtipersiljaa
Timjamia
Valkosipulinkynsiä
Juurekset
1 bataatti
½ fenkoli
1 sipuli
3 maa-artisokkaa (ei pakollinen)
Nippu broccoliinia (pitkävartinen parsakaali)
Rasiallinen kirsikkatomaatteja
1 paksoi eli pinaattikiinankaali
Timjamia
Valkosipulinkynsi
Mustapippuria
Suolaa
Rypsiöljyä paistamiseen
Avokado-sitruunaöljyä juuresten maustamiseen
Valmistusohje
Paistettu lohi ja juurekset valmistuvat näin:
Valmista ensin juurekset: Kuori bataatti ja kuutioi se. Suikaloi sipuli ja puolikas fenkoli. Viipaloi muutama maa-artisokka ja yksi valkosipulinkynsi. Katkaise broccoliineista hieman varren kantoja pois.
Kuumenna pannu, lisää öljyä ja paahda bataatteja sekä maa-artisokkaa hetken aikaa. Lisää suikaloitu fenkoli, sipuli ja valkosipuli ja freesaa pari minuuttia.
Lisää tuoretta timjamia. Lisää suikaloitu paksoi, broccoliinit ja kirsikkatomaatit. Mausta mustapippurilla, suolalla ja avokadoöljyllä. Purista päälle sitruunamehua.
Paista sitten lohi: Leikkaa lohifileestä annospalat. Kuumenna pannu, lisää öljyä pari ruokalusikallista ja nosta lohipalat paistumaan. Paista ensin nahkapuoli alaspäin, voit laittaa lohipalojen päälle painon, jotta ne paistuvat tasaisesti.
Käännä lohipalat. Lisää pannulle mausteeksi lehtipersiljaa, timjamia, valkosipulinkynsiä ja pari ruokalusikallista voita. Levitä pannulla vaahtovaa voita kalan päälle paiston aikana.