Muhennettua ahventa ja palsternakkaa
Klassiseen muhennettuun ahveneen käytetään kokonaista, suomustettua kalaa. Olemme valmistaneet modernin muunnoksen käyttämällä ahvenfileitä.
Neljälle
- 600 g ahvenfileitä
Muhennos
- 1 palsternakka
- 40 cm purjoa
- 1 keltasipuli
- 2 rkl voita
- 1 dl valkoviiniä
- 2 dl kalalientä
- 2 dl kermaa
- 2 rkl hienonnettua tilliä
- 2 rkl hienonnettua persiljaa
- 2 rkl voita
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuori ja suikaloi palsternakka, purjo ja keltasipuli. Freesaa niitä voissa kattilassa.
2. Lisää viini, kuumenna kiehuvaksi ja keitä kokoon ilman kantta, kunnes jäljellä on puolet nesteestä. Lisää kerma ja liemi ja kuumenna taas kiehuvaksi. Keitä jälleen kokoon ilman kantta, kunnes puolet nesteestä on jäljellä.
3. Mausta hienonnetulla tillillä, persiljalla, suolalla ja pippurilla ja lisää 2 rkl voita. Hauduta ahvenfileet kypsäksi kevyesti suolatussa vedessä, tarjoile muhennoksen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku