Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Muhennettua ahventa ja palsternakkaa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Klassiseen muhennettuun ahveneen käytetään kokonaista, suomustettua kalaa. Olemme valmistaneet modernin muunnoksen käyttämällä ahvenfileitä.

Neljälle

  • 600 g ahvenfileitä

Muhennos

  • 1 palsternakka
  • 40 cm purjoa
  • 1 keltasipuli
  • 2 rkl voita
  • 1 dl valkoviiniä
  • 2 dl kalalientä
  • 2 dl kermaa
  • 2 rkl hienonnettua tilliä
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa
  • 2 rkl voita
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja suikaloi palsternakka, purjo ja keltasipuli. Freesaa niitä voissa kattilassa.

2. Lisää viini, kuumenna kiehuvaksi ja keitä kokoon ilman kantta, kunnes jäljellä on puolet nesteestä. Lisää kerma ja liemi ja kuumenna taas kiehuvaksi. Keitä jälleen kokoon ilman kantta, kunnes puolet nesteestä on jäljellä.

3. Mausta hienonnetulla tillillä, persiljalla, suolalla ja pippurilla ja lisää 2 rkl voita. Hauduta ahvenfileet kypsäksi kevyesti suolatussa vedessä, tarjoile muhennoksen kera.

Tuoreimmat aiheesta

Kalamuhennos