Keitettyä lohta

Keitetyn lohen voi tarjoilla kuumana tai kylmänä.

Kahdeksalle-kymmenelle

  • 2 kg kokonaista lohta
  • 1 punasipuli
  • ½ sitruuna
  • 2 rkl etikkaa
  • 4 laakerinlehteä
  • 2 porkkanaa
  • 10 kokonaista valkopippuria
  • 10 kokonaista mustapippuria
  • 2 rkl suolaa

Valmistusohje

1. Kuori ja lohko sipuli, paloittele sitruuna. Kuori ja viipaloi porkkana. Kuumenna vesi kiehuvaksi pitkulaisessa kalapadassa. Lisää sipuli, sitruuna, etikka, laakerinlehdet, porkkana, valko- ja mustapippurit sekä suola. Anna kiehua pari minuuttia.

2. Perkaa lohi, leikkaa pois kidukset, huuhdo kala tarkoin. Jos nahka on hyvin liukas, pese lohi tilkalla etikkaa. Laita lohi liemeen kalapataan ja keitä hiljalleen 30 minuuttia. Kuori välillä vaahto pois. Kokeile, milloin lohi on valmis kokeilemalla, irtoaako liha selkäruodosta. Tarjoile lohi lämpimänä keitettyjen uusien perunoiden ja kastikkeen kera.

3. Jos haluat tarjoilla lohen kylmänä, anna sen jäähtyä liemessään. Nosta jäähtynyt kala liemestä ja vedä nahka pois. Liuota pari liivatelehteä keitinliemeen. Penslaa lohi liivatteella. Koristele viipaloidulla kurkulla ja retiisillä. Laita kylmään tarjoiluun asti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!