Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Keitettyä lohta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Keitetyn lohen voi tarjoilla kuumana tai kylmänä.

Kahdeksalle-kymmenelle

  • 2 kg kokonaista lohta
  • 1 punasipuli
  • ½ sitruuna
  • 2 rkl etikkaa
  • 4 laakerinlehteä
  • 2 porkkanaa
  • 10 kokonaista valkopippuria
  • 10 kokonaista mustapippuria
  • 2 rkl suolaa

Valmistusohje

1. Kuori ja lohko sipuli, paloittele sitruuna. Kuori ja viipaloi porkkana. Kuumenna vesi kiehuvaksi pitkulaisessa kalapadassa. Lisää sipuli, sitruuna, etikka, laakerinlehdet, porkkana, valko- ja mustapippurit sekä suola. Anna kiehua pari minuuttia.

2. Perkaa lohi, leikkaa pois kidukset, huuhdo kala tarkoin. Jos nahka on hyvin liukas, pese lohi tilkalla etikkaa. Laita lohi liemeen kalapataan ja keitä hiljalleen 30 minuuttia. Kuori välillä vaahto pois. Kokeile, milloin lohi on valmis kokeilemalla, irtoaako liha selkäruodosta. Tarjoile lohi lämpimänä keitettyjen uusien perunoiden ja kastikkeen kera.

3. Jos haluat tarjoilla lohen kylmänä, anna sen jäähtyä liemessään. Nosta jäähtynyt kala liemestä ja vedä nahka pois. Liuota pari liivatelehteä keitinliemeen. Penslaa lohi liivatteella. Koristele viipaloidulla kurkulla ja retiisillä. Laita kylmään tarjoiluun asti.

Tuoreimmat aiheesta

Keitetty lohi