Merimiespihvit naudan sisäpaistista
Ruskistettu naudanliha, olut ja perunat antavat tälle perinteiselle merimiesruoalle sen omaperäisen, hieman karvaan maun.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 500 g naudan sisäpaistia
- 5 keskikokoista sipulia
- 2 rkl voita
- 2 tl suolaa
- vastajauhettua valkopippuria
- 3 dl lihalientä
- 15 keskikokoista perunaa
- 2 porkkanaa
- pieni pullo olutta
- 2 laakerinlehteä
- persiljaa
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipulit ja ruskista viipaleet hitaasti voissa. Huuhdo pannu vesitilkalla ja ota liemi talteen. Nuiji liha, leikkaa leveiksi ja ohuiksi viipaleiksi ja ruskista pienissä erissä. Mausta ruskistetut lihat. Huuhdo pannu lihaliemellä ja ota liemi talteen.
2. Kuori ja viipaloi perunat ja porkkanat ja pane ne kerroksittain pataan lihojen kanssa. Pane alimpaan ja ylimpään kerrokseen vain perunoita. Mausta kerrosten välit suolalla ja pippurilla. Lisää lihaliemi, olut ja laakerinlehdet.
3. Kuumenna uuni noin 200 asteeseen ja kypsennä pataa kannen alla noin 45 minuuttia tai kunnes perunat ja porkkanat ovat läpikypsiä. Ripottele pinnalle runsaasti hienonnettua persiljaa ja tarjoa suoraan padasta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku