Hyydytetyt kananmunat katkarapu-mätitoastilla Rhode Island -kastikkeen kera

Kananmunien hyydyttäminen on helpompaa kuin luulisi. Tarjoile munat toastilla mädin ja katkarapujen kera upeana päivällisen alkuna.

Neljälle

  • 4 viipaletta vaaleaa leipää
  • 20 katkarapua
  • vapaavalintaista mätiä
  • 4 limeviipaletta
  • tillinoksia
  • 4 punaista salaatinlehteä
  • 4 vihreää salaatinlehteä

Hyydytetyt munat

  • 4 kananmunaa
  • 1 litra vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl etikkaa

Rhode Island -kastike

  • 4 dl majoneesia
  • 1 rkl tomaattiketsuppia
  • 1 rkl chilikastiketta
  • muutama tippa puristettua sitruunamehua
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • halutessasi, ½ rkl konjakkia tai madeiraa

Valmistusohje

1. Hyydytetyt kananmunat: Kaada vesi matalaan, suureen kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää suola ja etikka. Alenna lämpöä niin, että vesi vain juuri ja juuri poreilee. Riko muna kuppiin ja kaada se varovaisesti veteen. Heti kun valkuainen on hyytynyt, muna on valmis, n. 3 minuutissa. Nosta valmis muna vedestä reikäkauhalla ja valuta. Toista lopuilla munilla.

2. Rhode Island -kastike: Sekoita majoneesi, ketsuppi ja chilikastike. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja valkopippurilla. Halutessasi, lisää hieman konjakkia tai madeiraa.

3. Leikkaa pois leipäviipaleiden reunat. Paista viipaleet voissa. Asettele salaatinlehdet neljälle lautaselle ja hyydytetyt munat niiden päälle. Ripottele päälle muutama katkarapu, kaada päälle Rhode Island -kastike ja koristele limellä, mädillä ja tillillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!