Katkarapu-muna-mäti-toast

Käytännöllinen alkuruoka, jonka voi valmistaa etukäteen ja vain viimeistellä tarjoiltavaksi. Tee joko pieniä alkupalaleipiä tai vielä pienempiä suupaloja drinkkilasien viereen.

Neljälle

  • 500 g katkarapuja kuorineen
  • 2 kovaksikeitettyä munaa
  • 1 punasipuli
  • 2 rkl majoneesia
  • 2 rkl kirjolohen mätiä
  • suolaa ja mustapippuria

Tarjoiluun

  • 4 rkl kirjolohen mätiä
  • 1 tomaatti
  • 4 sitruunalohkoa
  • rucolaa
  • tilliä
  • 4 paahdettua patonginpalaa

Valmistusohje

1. Sulata ja kuori katkaravut. Silppua ne. Kuori ja silppua myös muna sekä punasipuli. Sekoita hakkeet keskenään ja sido hakesekoitus majoneesilla ja kirjolohenmädillä. Mausta tahna suolalla ja mustapippurilla ja pane kylmään tarjoiluun asti.

2. Paahda patonginpalat. Leikkaa tomaatit ja sitruuna lohkoiksi. Jaa rucolat ja patongit neljälle lautaselle. Lusikoi katkarapu-mätitahnaa leiville. Koristele mädillä, tomaatilla, sitruunalla ja tillillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.