Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Hunajakinkku ja mimosasalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Juhlat isolle joukolle? Kinkun ja mimosasalaatin voit tehdä hyvissä ajon valmiiksi. Pienet vastakeitetyt uudet perunat sopivat seuraksi.

18 hengelle

  • 3,5 kg riimisuolattua kinkkua
  • 1,5 dl omenamehutiivistettä
  • 2,5 dl vettä
  • 1 tl maustepippureita
  • 1 tl neilikoita
  • 1 pieni pala inkivääriä
  • 3 kanelitankoa
  • 1,5 dl juoksevaa hunajaa
  • paprikajauhetta

Mimosasalaatti

  • 5 dl ranskankermaa
  • 225 g majoneesia
  • 1 rkl dijonsinappia
  • suolaa ja pippuria
  • 2 purkkia hedelmäcocktailia
  • 2 kurkkua
  • 300 g pakasteherneitä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 160 asteeseen. Pane kinkku ritilälle uunipannun yläpuolelle. Paina lihan paksuimpaan kohtaan lämpömittari. Sekoita kattilassa omenamehutiiviste, vesi ja kaikki muut mausteet, paitsi paprika. Keitä hiljaa 5-10 minuuttia. Siivilöi liemi ja heitä mausteet.

2. Paista kinkkua, kunnes mittari näyttää 75 astetta. Penslaa 15 minuutin välein omenamehu-mausteliemellä. Penslaa sen jälkeen hunajalla pari kertaa, kun lihamittari on ohittanut 70 astetta. Ripota kerran kinkun päälle paprikajauhetta. Ota kinkku uunista ja anna jäähtyä täysin.

3. Mimosasalaatti: Sekoita ranskankerma, majoneesi ja sinappi keskenään. Mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Kääntele sekaan valutettu hedelmäcocktail. Kuutioi kurkut ja lisää ne sekä herneet salaattiin. Anna vetäytyä viileässä. Tarjoa salaattia viipaloidun kylmän kinkun kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Kinkkusalaatti