Isoäidin kaurapuuro – näin teet elämäsi parasta kaurapuuroa Arjan ohjeilla
Kotitalousopettaja ja yrittäjä Arja Elina Laineen lapsuuden kaurapuuro tehtiin aina maitoon. Nappaa resepti elämäsi parhaaseen kaurapuuroon! Kaurapuuron resepti on Arja Elina Laineen kirjasta Kaura (Readme 2020).
Kaurapuuron ainekset
- 1 l maitoa tai vettä
- 4–5 dl tavallisia kaurahiutaleita, n. 6 dl pikakaurahiutaleita tai n. 4 dl isoja kaurahiutaleita
- (n. ½ tl suolaa)
Lisäksi
- Esim. voisilmä, marjoja, sokeria, hunajaa, kanelia
Valmistusohje
Kaurapuuro valmistuu näin:
Annoksia: 4
Valmistusaika: 15 min
- Kuumenna neste kiehuvaksi – sekoita, jos nesteenä on maito.
- Lisää hiutaleet ja kypsennä välillä sekoittaen: tavallisia kaurahiutaleita 5 minuuttia, pikahiutaleita minuutti ja isoja kaurahiutaleita 10 minuuttia. Tarkista hiutaleiden keittoaika pakkauksesta.
- Anna puuron hautua kannen alla hetki. Mausta halutessasi suolalla. Tarjoile voisilmän, marjojen, sokerin, hunajan tai kanelin kanssa.
Arjan vinkki: Kaurapuuroon, johon ei lisätä suolaa, tottuu helpolla: kun syö puuron ilman suolaa ainakin 10 kertaa, alkaa viljainen kauran maku maistua parhaalta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"