Pekka Terävän joulupuuro ja marjaliemi

Keittiömestari Pekka Terävän joulupuuro on ohrapuuro Marttojen ohjeella ja hieman jouluisemmaksi tuunattuna. Puuron kanssa tarjoillaan marjaliemi.

Puuro

  • 2 dl vettä
  • 1 ½ dl esikypsytettyjä kokonaisia ohrasuurimoita
  • 1 l maitoa
  • 1 tähtianis
  • 1 kanelitanko
  • ½ vaniljatangon siemenet
  • 1 tl suolaa
  • 100 g voita

Marjaliemi

  • 400 g punaisia marjoja pakaste (mustikka, punaherukka, karpalo, vadelma, puolukkaa)
  • ½ dl vettä
  • 50 g Fruktoosia, jos käytät normaalia sokeria, niin 80 g
  • Sitruunatimjamia mausteena

Valmistusohje

Pekka Terävän joulupuuro valmistuu näin:

Puuro:

  1. Kiehauta vesi, lisää suurimot ja anna veden imeytyä niihin. 
  2. Lisää maito, tähtianis, kaneli ja vanilja, kuumenna ja keitä puuroa noin 45 minuuttia välillä sekoittaen.
  3. Hauduta kannen alla noin 15 minuuttia.
  4. Lisää voi ja mausta suolalla


Marjaliemi:

  1. Kiehauta sokeri, vesi ja marjat.
  2. Lisää sitruuna-timjami ja laita kelmu kattilan päälle. Anna liemen maustua huoneen lämmössä noin. 1 h. Siivilöi ja purista kaikki neste irti marjoista.
  3. Tarkista maku ja tarjoile!

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!