Pekka Terävän joulupuuro ja marjaliemi
Julkaistu
Keittiömestari Pekka Terävän joulupuuro on ohrapuuro Marttojen ohjeella ja hieman jouluisemmaksi tuunattuna. Puuron kanssa tarjoillaan marjaliemi.
Puuro
- 2 dl vettä
- 1 ½ dl esikypsytettyjä kokonaisia ohrasuurimoita
- 1 l maitoa
- 1 tähtianis
- 1 kanelitanko
- ½ vaniljatangon siemenet
- 1 tl suolaa
- 100 g voita
Marjaliemi
- 400 g punaisia marjoja pakaste (mustikka, punaherukka, karpalo, vadelma, puolukkaa)
- ½ dl vettä
- 50 g Fruktoosia, jos käytät normaalia sokeria, niin 80 g
- Sitruunatimjamia mausteena
Valmistusohje
Pekka Terävän joulupuuro valmistuu näin:
Puuro:
- Kiehauta vesi, lisää suurimot ja anna veden imeytyä niihin.
- Lisää maito, tähtianis, kaneli ja vanilja, kuumenna ja keitä puuroa noin 45 minuuttia välillä sekoittaen.
- Hauduta kannen alla noin 15 minuuttia.
- Lisää voi ja mausta suolalla
Marjaliemi:
- Kiehauta sokeri, vesi ja marjat.
- Lisää sitruuna-timjami ja laita kelmu kattilan päälle. Anna liemen maustua huoneen lämmössä noin. 1 h. Siivilöi ja purista kaikki neste irti marjoista.
- Tarkista maku ja tarjoile!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka