Kaurapuuroa ja omenasosetta
Julkaistu
Kaurapuuro on maailman parasta pikaruokaa! Saadaksesi tasaisen ja pehmeän puuron, hiutaleet pitää laittaa kylmään veteen ja sitten kuumentaa kiehuvaksi. Puuro on vuosisatojen ajan ollut päivän ensimmäinen ateria Pohjolassa, mutta se sopii myös hyvin välipalaksi.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 dl kaurahiutaleita
- 9 dl vettä
- 1 tl suolaa
Tarjoiluun
- maitoa
- omenasosetta, raakaraastettuja omenoita, rusinoita
Valmistusohje
1. Sekoita kaurahiutaleet, vesi ja suola kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua miedolla lämmöllä n. 3 minuuttia. Sekoittele välillä.
2. Tarjoile puuro kylmän maidon kera. Omenasose, omenaraaste, rusinat tai hillo maistuvat hyvältä puuron kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"