Kahvipuuro – Arjan helppo resepti

Kahvipuuro
Shutterstock

Yhdistä aamun kaksi klassikkoa yhdeksi herkuksi: kahvipuuro on nerokas aamupala, joka kattaa kaiken. Resepti on Arja Elina Laineen kirjasta Kaura ( Readme 2020).

Chiaseos

  • 1 dl kaurajuomaa tai maitoa
  • 2 rkl chiansiemeniä

Lisää turvonneeseen seokseen

  • 2 dl pikakaurahiutaleita
  • 1 rkl tummaa (raaka)kaakaojauhetta
  • ½ tl kardemummaa
  • 1/3 tl (vuori)suolaa
  • 2 dl kuumaa miedohkoa kahvia
  • 1 rkl kookossiirappia tai siirappia
  • Päälle: Raikkaita marjoja, kirsikka- tai hedelmäpaloja, suklaahippuja

Valmistusohje

Kahvipuuro valmistuu näin:

Annoksia: 1-2
Valmistusaika: 30 min siementen turvottaminen + 5 min

  1. Mittaa chiansiemenet ja neste turpoamaan 1-2:lle syvälle lautaselle ainakin puoleksi tunniksi tai yön yli jääkaappiin. Sekoittele alussa muutaman kerran.
  2. Lisää ennen ruokailua joukkoon muut aineet ja sekoita tasaiseksi.
  3. Nauti puuro marjojen tai hedelmäpalojen ja halutessasi suklaahippujen kanssa.


Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!