Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Helppo riisipuuro

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Keitä mielellään iso kattilallinen riisipuuroa kerralla! Reseptin määrät voi hyvin tuplata, jolloin puuroa jää syötäväksi seuraavaksikin aamuksi. Yhden riisipuurosatsin keittoaika on noin 50 minuuttia. Puuron valmistumista kannattaa valvoa melko tarkasti, jottei se pala pohjaan. Puuron voi myös keittää uunissa 115 asteessa, aikaa menee hieman enemmän, mutta silloin ei tarvitse huolehtia riisipuuron pohjaan palamisesta ja samalla voi hääriä muita keittiöaskareita. Jos haluat, riisipuuron sekaan voi piilottaa myös yhden mantelin ja palkita sen löytäjän jollakin pienellä.

Riisipuuro-ohje neljälle

  • 2 dl puuroriisiä
  • ½ tl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 pala kanelitankoa
  • 2 dl vettä
  • 8 dl maitoa

Valmistusohje

1. Lisää kattilaan riisi, suola, sokeri, kaneli ja vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Alenna lämpöä. Lämmitä maito ja pidä se lämpimänä.

2. Keitä riisiä hiljalleen kannen alla ja lisää aina välillä lämmintä maitoa. Sekoita tasaisin väliajoin jotta puuro ei pala pohjaan. Keittoaika on noin 50 minuuttia.

3. Tarjoile riisipuuro kylmän maidon, kanelin ja sokerin kera.

Tuoreimmat aiheesta

Riisipuuro