Italialainen paisti

Naudan etuselkä on suhteellisen edullista lihaa ja erittäin hyvää, kun sen malttaa keittää kypsäksi. Tässä se saa seurakseen tomaattia, valkosipulia ja yrttimausteita.

Kuudelle

  • 1,5 kg naudan etuselkää
  • rypsiöljyä
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 3 purkkia tomaattimurskaa
  • ½ dl tomaattipyreetä
  • 2 tl oreganoa
  • 1 tl timjamia
  • 1 laakerinlehti
  • muutama persiljanoksa
  • 8-10 basilikanlehteä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Tee muutamia viiltoja lihan reunoihin ympäriinsä. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna öljy ja 2 valkosipulinkynttä paistinpannussa ja ruskista liha kauttaaltaan. Heitä sitten valkosipulit.

2. Kuumenna kiehuvaksi padassa tomaattimurska, tomaattipyree ja kaksi halkaistua valkosipulinkynttä sekä kaikki muut mausteet, paitsi basilika. Laita liha pataan ja keitä hiljaa kannen alla, kunnes liha on mureaa ja kastike paksuuntunut. Valele lihaa kastikkeella toisinaan kypsentämisen aikana.

3. Sekoita kypsän padan joukkoon persiljasilppu. Tarjoile lisäksi pastaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.