Italialainen paisti
Naudan etuselkä on suhteellisen edullista lihaa ja erittäin hyvää, kun sen malttaa keittää kypsäksi. Tässä se saa seurakseen tomaattia, valkosipulia ja yrttimausteita.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Kuudelle
- 1,5 kg naudan etuselkää
- rypsiöljyä
- 4 valkosipulinkynttä
- 3 purkkia tomaattimurskaa
- ½ dl tomaattipyreetä
- 2 tl oreganoa
- 1 tl timjamia
- 1 laakerinlehti
- muutama persiljanoksa
- 8-10 basilikanlehteä
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Tee muutamia viiltoja lihan reunoihin ympäriinsä. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna öljy ja 2 valkosipulinkynttä paistinpannussa ja ruskista liha kauttaaltaan. Heitä sitten valkosipulit.
2. Kuumenna kiehuvaksi padassa tomaattimurska, tomaattipyree ja kaksi halkaistua valkosipulinkynttä sekä kaikki muut mausteet, paitsi basilika. Laita liha pataan ja keitä hiljaa kannen alla, kunnes liha on mureaa ja kastike paksuuntunut. Valele lihaa kastikkeella toisinaan kypsentämisen aikana.
3. Sekoita kypsän padan joukkoon persiljasilppu. Tarjoile lisäksi pastaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku