Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Haudutettu broileri-tomaattipata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä mehukkaan maukas pata vain paranee, kun sitä haudutetaan pitkään. Lisukkeeksi sopivat yhtä lailla riisi, keitetyt perunat kuin pasta. Kaikkein parasta lienee kuitenkin couscous.

4 annosta

  • 1 broileri
  • 2 sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • öljyä paistamiseen
  • 6 tomaattia
  • 1 ruukku tuoretta basilikaa
  • 4 rkl sokeria
  • 2 dl valkoviiniä
  • 4 rkl tomaattipyreetä
  • 2 dl vettä

Tarjoiluun

  • couscousta

Valmistusohje

1. Leikkaa broileri kahdeksaksi suunnilleen samankokoiseksi palaksi. Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipulinkynnet. Ruskista broilerinpalat niin että ne saavat kauniin värin, mausta suolalla ja pippurilla.

2. Halkaise tomaatit, hienonna basilika ja siirrä pataan. Lisää pataan myös sokeri, viini, tomaattipyree ja vesi.

3. Kiehauta ja jätä hautumaan noin 30 minuutiksi. Jos pata kuivuu liikaa, lisä nestettä. Tarjoa lisänä couscousta.

Tuoreimmat aiheesta

Kanapata