Haudutettu broileri-tomaattipata
Tämä mehukkaan maukas pata vain paranee, kun sitä haudutetaan pitkään. Lisukkeeksi sopivat yhtä lailla riisi, keitetyt perunat kuin pasta. Kaikkein parasta lienee kuitenkin couscous.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
4 annosta
- 1 broileri
- 2 sipulia
- 3 valkosipulinkynttä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- öljyä paistamiseen
- 6 tomaattia
- 1 ruukku tuoretta basilikaa
- 4 rkl sokeria
- 2 dl valkoviiniä
- 4 rkl tomaattipyreetä
- 2 dl vettä
Tarjoiluun
- couscousta
Valmistusohje
1. Leikkaa broileri kahdeksaksi suunnilleen samankokoiseksi palaksi. Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipulinkynnet. Ruskista broilerinpalat niin että ne saavat kauniin värin, mausta suolalla ja pippurilla.
2. Halkaise tomaatit, hienonna basilika ja siirrä pataan. Lisää pataan myös sokeri, viini, tomaattipyree ja vesi.
3. Kiehauta ja jätä hautumaan noin 30 minuutiksi. Jos pata kuivuu liikaa, lisä nestettä. Tarjoa lisänä couscousta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa