Naudanpaisti tomaattikastikkeessa
Tämän mureampaa lihaa saa etsiä. Naudan etuselkää saa yleensä melko edullisesti ja kun sen keittää tomaatin ja kuivattujen yrttien kanssa liha saa runsaana maun.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Kuudelle
- 1,5 kg naudan etuselkää palana
- oliiviöljyä
- 2 valkosipulinkynttä
- suolaa ja pippuria
- 2 purkkia tomaattimurskaa
- 1 dl tomaattipyreetä
- 3 tl basilikaa
- 2 tl oreganoa
- 1 tl timjamia
- 1 laakerinlehti
- muutama persiljanoksa
Valmistusohje
1. Hiero lihapala suolalla ja pippurilla. Ruskista se kauttaaltaan voissa pannulla.
2. Siirrä paisti pataan ja lisää muut ainekset. Keitä hiljaa kansi hieman raollaan, kunnes liha on mureaa, 2-3 tuntia
3. Viipaloi hieman jäähtynyt liha ja tarjoile nuudeleitten kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku