Sitruunahaudutettua porsasta

Sitruuna ja porsaanliha ovat mukava yhdistelmä. Hapan sitruuna on täydellinen maun murtaja lihalle. Padan voit valmistella hyvissä ajoin ja kuumentaa ennen tarjoilua. Tarjoile riisin kanssa.

Neljälle

  • 750 g kinkkua tai porsaanlapaa paloina
  • 1 sitruuna, ohuina viipaleina
  • 2 dl valkoviiniä
  • ½ kanaliemikuutio
  • 1 tl kuminansiemeniä
  • 1 tl korianteria
  • 1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna
  • suolaa ja mustapippuria

Lisukkeeksi

  • riisiä

Valmistusohje

1. Mausta lihat suolalla ja pippurilla. Ruskista palat hyvin ja laita ne pataan. Ripottele päälle mausteet, lisää valkosipuli ja murusta mukaan liemikuutio.

2. Lisää viini ja anna kiehua hiljalleen kannen alla n. 45 minuuttia tai kunnes lihat ovat mureita.

3. Kääntele sitruunaviipaleet pataan kun noin puolet keittoajasta on jäljellä.

4. Tarjoile riisin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.