Sitruunahaudutettua porsasta
Sitruuna ja porsaanliha ovat mukava yhdistelmä. Hapan sitruuna on täydellinen maun murtaja lihalle. Padan voit valmistella hyvissä ajoin ja kuumentaa ennen tarjoilua. Tarjoile riisin kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 750 g kinkkua tai porsaanlapaa paloina
- 1 sitruuna, ohuina viipaleina
- 2 dl valkoviiniä
- ½ kanaliemikuutio
- 1 tl kuminansiemeniä
- 1 tl korianteria
- 1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna
- suolaa ja mustapippuria
Lisukkeeksi
- riisiä
Valmistusohje
1. Mausta lihat suolalla ja pippurilla. Ruskista palat hyvin ja laita ne pataan. Ripottele päälle mausteet, lisää valkosipuli ja murusta mukaan liemikuutio.
2. Lisää viini ja anna kiehua hiljalleen kannen alla n. 45 minuuttia tai kunnes lihat ovat mureita.
3. Kääntele sitruunaviipaleet pataan kun noin puolet keittoajasta on jäljellä.
4. Tarjoile riisin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka