Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Sitruunahaudutettua porsasta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Sitruuna ja porsaanliha ovat mukava yhdistelmä. Hapan sitruuna on täydellinen maun murtaja lihalle. Padan voit valmistella hyvissä ajoin ja kuumentaa ennen tarjoilua. Tarjoile riisin kanssa.

Neljälle

  • 750 g kinkkua tai porsaanlapaa paloina
  • 1 sitruuna, ohuina viipaleina
  • 2 dl valkoviiniä
  • ½ kanaliemikuutio
  • 1 tl kuminansiemeniä
  • 1 tl korianteria
  • 1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna
  • suolaa ja mustapippuria

Lisukkeeksi

  • riisiä

Valmistusohje

1. Mausta lihat suolalla ja pippurilla. Ruskista palat hyvin ja laita ne pataan. Ripottele päälle mausteet, lisää valkosipuli ja murusta mukaan liemikuutio.

2. Lisää viini ja anna kiehua hiljalleen kannen alla n. 45 minuuttia tai kunnes lihat ovat mureita.

3. Kääntele sitruunaviipaleet pataan kun noin puolet keittoajasta on jäljellä.

4. Tarjoile riisin kera.

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanlihapata