Pörkölt
Unkarilainen porsaanlihakastike, pörkölt ja galuskat tuovat tuulahduksen pustalta.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- 600 g porsaan suikalepaistia
- 2 sipulia
- 5 valkosipulinkynttä
- 3 rkl paprikajauhetta
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 4 rkl öljyä
- 2 lihaliemikuutiota
- mustapippuria
- 1 dl smetanaa
Valmistusohje
Suikaloi liha ja kuutioi sipuli ja valkosipuli.
Lämmitä öljyä padan pohjalla ja lisää joukkoon sipulit ja lihat. Ruskista kevyesti. Lisää joukkoon paprikajauhe, tomaattipyree ja mustapippuria.
Ruskista edelleen varoen, etteivät mausteet pala pohjaan. Lisää lihaliemikuutiot ja vettä ja hauduta kunnes lihasuikaleet ovat pehmenneet.
Aikaa kuluu tunnin verran riippuen lihan laadusta.
Lisää kastikkeeseen aivan lopuksi smetanaa.
Tarjoa makaronin tai galuskojen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku