Italialainen lammaspata
Julkaistu
Lampaanlihasta tulee mureaa ja mehukasta, kun se saa porista padassa. Tomaattisalaatti sopii lisäkkeeksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- n. 1 kg lampaanlihapaloja
- 1 rkl vehnäjauhoa
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ rkl rosmariinia
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 2 dl lihalientä
- 3-5 sardellifileetä
- persiljaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Ruskista patapalat, siirrä pataan, mausta ja ripottele ja kääntele jauho lihojen joukkoon. Lisää valkosipulinkynnet puristettuna ja hienonnettua rosmariinia. Kaada mukaan viinietikka ja lihaliemi. Kuumenna kiehuvaksi.
2. Keittele hiljaa, kunnes liha on mureaa, noin 30 minuuttia ja tarkista suola. Lisää sardellit sekoittaen ja ripottele päälle persiljasilppua. Tarjoile riisin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka