Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Poronpaistia villillä kastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Villi paisti juhlaville päivällisille. Tarjoile perunakrokettien ja kevyesti keitetyn ja sitten paistetun lehtisellerin kera.

Kahdeksalle

  • noin 2 kg poronpaistia
  • 1 tl timjamia
  • 1 keltasipuli, lohkoina
  • 1 ½ dl punaviiniä
  • 1 naudanliemikuutio
  • noin 4 dl vettä
  • suolaa ja pippuria

Kastike

  • 3 dl siivilöityä paistolientä
  • 3 dl kuohukermaa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 8-10 katajanmarjaa, murskattuina
  • 3 rkl mustaherukkahyytelöä
  • 2 rkl kermaviiliä tai ranskankermaa
  • lehtiselleriä tarjoiluun

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

2. Mausta paisti joka puolelta suolalla, pippurilla ja timjamilla. Ruskista pannulla ja laita uunivuokaan sipulien kera.

3. Vatkaa pannulta maut viinillä, siivilöi vuokaan. Murusta mukaan liemikuutio, lisää vettä. Pistä lihaan paistolämpömittari. Paista uunin keskitasolla kunnes sisälämpötila on 67-70 astetta.

4. Siivilöi ja kuori liemi. Keitä lientä 10 minuuttia kerman ja katajanmarjojen kera, suurusta jauhoilla, jotka sekoitat tilkkaan vettä. Keitä 5 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja lisää hyytelö ja kermaviili, sekoita.

Tuoreimmat aiheesta

Poronpaisti