Poronpaistia villillä kastikkeella

Villi paisti juhlaville päivällisille. Tarjoile perunakrokettien ja kevyesti keitetyn ja sitten paistetun lehtisellerin kera.

Kahdeksalle

  • noin 2 kg poronpaistia
  • 1 tl timjamia
  • 1 keltasipuli, lohkoina
  • 1 ½ dl punaviiniä
  • 1 naudanliemikuutio
  • noin 4 dl vettä
  • suolaa ja pippuria

Kastike

  • 3 dl siivilöityä paistolientä
  • 3 dl kuohukermaa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 8-10 katajanmarjaa, murskattuina
  • 3 rkl mustaherukkahyytelöä
  • 2 rkl kermaviiliä tai ranskankermaa
  • lehtiselleriä tarjoiluun

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

2. Mausta paisti joka puolelta suolalla, pippurilla ja timjamilla. Ruskista pannulla ja laita uunivuokaan sipulien kera.

3. Vatkaa pannulta maut viinillä, siivilöi vuokaan. Murusta mukaan liemikuutio, lisää vettä. Pistä lihaan paistolämpömittari. Paista uunin keskitasolla kunnes sisälämpötila on 67-70 astetta.

4. Siivilöi ja kuori liemi. Keitä lientä 10 minuuttia kerman ja katajanmarjojen kera, suurusta jauhoilla, jotka sekoitat tilkkaan vettä. Keitä 5 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja lisää hyytelö ja kermaviili, sekoita.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!