Poronpaistia villillä kastikkeella
Villi paisti juhlaville päivällisille. Tarjoile perunakrokettien ja kevyesti keitetyn ja sitten paistetun lehtisellerin kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Kahdeksalle
- noin 2 kg poronpaistia
- 1 tl timjamia
- 1 keltasipuli, lohkoina
- 1 ½ dl punaviiniä
- 1 naudanliemikuutio
- noin 4 dl vettä
- suolaa ja pippuria
Kastike
- 3 dl siivilöityä paistolientä
- 3 dl kuohukermaa
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 8-10 katajanmarjaa, murskattuina
- 3 rkl mustaherukkahyytelöä
- 2 rkl kermaviiliä tai ranskankermaa
- lehtiselleriä tarjoiluun
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Mausta paisti joka puolelta suolalla, pippurilla ja timjamilla. Ruskista pannulla ja laita uunivuokaan sipulien kera.
3. Vatkaa pannulta maut viinillä, siivilöi vuokaan. Murusta mukaan liemikuutio, lisää vettä. Pistä lihaan paistolämpömittari. Paista uunin keskitasolla kunnes sisälämpötila on 67-70 astetta.
4. Siivilöi ja kuori liemi. Keitä lientä 10 minuuttia kerman ja katajanmarjojen kera, suurusta jauhoilla, jotka sekoitat tilkkaan vettä. Keitä 5 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja lisää hyytelö ja kermaviili, sekoita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku